Afscheid van De Koos en Kleppie Konténâh (filmpje)

Foto Haagse Dingen 3er

Mirjam Ghijsels (Kleppie) en Marque Fase (Koos). Foto: Haagse Dingen

Op 13 juni 2018 bezochten we Transvaal voor de laatste voorstelling van De Koos en Kleppie Konténâh (container). Vele generaties zijn opgegroeid met Mirjam Ghijsels (Kleppie) en Marque Fase (Koos).

Poppen Koos en Kleppie met pensioen

Onlangs kregen wij van Haagse Dingen, een mailtje van Mirjam Ghijsels met de melding dat zij met hun kleine reistheater zouden gaan stoppen.

Foto: Haagse Dingen efg

Koos en Kleppie en al hun vriendjes. Foto: Haagse Dingen

Het ontstaan

Het begon allemaal in 1994. Mirjam Ghijsels en haar man Marque Fase richtten stichting Wijk Poppen Theater op. Zie hier het ontstaan van de poppenkast.

Vierentwintig jaar lang stond de tot poppentheater omgetoverde zeecontainer elke zomer in de ‘kansarme’ wijken van Den Haag. Na 24 jaar was de konténâh letterlijk op. Het dak lekt aan alle kanten en de roest heeft de konténâh (niet zo) aardig aangetast. Helaas heeft de container zijn beste tijd gehad en voldoet niet meer aan de huidige tijden.

Foto: Haagse Dingen 67u

Foto: Haagse Dingen

We mochten erbij zijn

En omdat wij een paar jaar geleden (2013, zie hier de film van toen) een leuke reportage hadden gemaakt over hun Koos en Kleppie Konténâh. Kwam de vraag of wij hierbij wilde zijn. Op een zonnige 13 juni 2018 was het dan zover. Tijdens de landelijke straatspeeldag werd voor de deur van Buurthuis Bario in Transvaal nog een voorstelling gegeven.

Na de voorstelling naar Frankrijk

De poppen Koos en Kleppie van de Koos en Kleppie Konténâh nemen afscheid. Poppenmoeder Mirjam Ghijsels verhuist naar Frankrijk en Koos en Kleppie gaan mee. Met dank aan: Theo Westerduin, Lucienne Kuperus, Marcel Oudenbroek, Marque Fase en Mirjam Ghijsels.

2193 getoond, 50 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *