Aletta Jacobs in de klas, viering 100 jaar kiesrecht (video)

accordeon

Foto Haagse Dingen

Aletta Jacobs in de klas, voor een onvergetelijke 1,5 uur Democratie in een notendop! – Viering 100 jaar kiesrecht. Wij waren te gast bij een voorstelling waarbij de kinderen op een geheel ongebruikelijke manier worden ondergedompeld in de vaderlandse geschiedenis.

Een verhaal begeleid door een accordeon

Niet met tekstboekjes of met een tuttige powerpont presentatie maar met Angelique Schipper gekleed als Aletta Jacobs. Zij vertelt en speelt op haar accordeon door de geschiedenis heen.

school

Foto Haagse Dingen

De Juf vertelde me ‘Het is heel leuk om te zien hoe interactief de voorstelling is.’ Veel belangrijke onderwerpen passeren de revue. Van Vrouwenkiesrecht tot het ontstaan van de Democratie.

Stel je eens voor!

De kinderen worden letterlijk in de voorstelling meegenomen. Door vragen die zij moeten beantwoorden. Een aantal kinderen uit de klas wordt even in de rol gezet van de mensen die toen het land regeerden. Van Willem I tot Minister-president Mark Rutte.

school2

Foto Haagse Dingen

Spelenderwijs leren

Geheel onbewust leren de kinderen hoe een en ander werkt en wie hier voor hebben gezorgd. De voorstelling wordt aangeboden in schooljaar 2017/2018 en 2018/2019 en is bestemd voor de bovenbouw. De voorstelling wordt ondersteund door Fonds 1818 en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Kiest u ook voor Aletta Jacobs in de klas? Kijk dan op: www.hollandsboegbeeld.nl.

1334 getoond, 57 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *