AnimeCon 2018 in het World Forum (terugblik)

AnimeCon 2018 world forum den haag terugblik

In het weekend van 15 t/m 17 juni streek AnimeCon 2018 weer neer in het World Forum te Den Haag. Namens DenHaagDirect mocht ik naar dit evenement toe om verslag uit te brengen. Anime is een verzamelwoord voor Japanse strips en animatie. Bekend bij het grote publiek zijn Manga en Pokémon! Die laatste heeft in 2016 letterlijk en figuurlijk indruk gemaakt in Kijkduin met de smartphone game Pokémon Go.

Voor de ingang van het World Forum was het gezellig druk met mensen in de meest uiteenlopende creaties. De kostuums zijn vaak gemaakt door de drager zelf. Erg knap en bijzonder. Een bezoekster vertelde dat ze ook voor films props maakt en dat spatte ook van haar kostuum af.

Het aantrekkelijke van AnimeCon is volgens mij het samenzijn. Met gelijkgestemden dompel je drie dagen in een ‘fantasiewereld’ waar bewondering en respect voor elkaar is en waar nieuwe vriendschappen worden gemaakt. Mensen pronken hier met hun kleuren en Animé fans herkennen daardoor op afstand uit welk spel, serie of genre iemand komt. En zo kun je de haar of hem dan ook benaderen. Trots en adoratie zie je ook aan het vele poseren en fotograferen dat onder andere. in de tuin en voor de entrée gebeurde. Iedereen is er even benaderbaar en tot poseren bereid.

Divers publiek
Het publiek dat Animecon 2018 bezoekt is erg verschillend. Je hebt de mensen ‘in burger’, dit zijn bewonderaars van de Animé wereld en/of gamers. Dan heb je de Cosplayers: mensen die in een mooi pak rondlopen en daarvan heb je dan nog een 2.0 versie: zij die totaal in hun rol opgaan! Dat laatste was komisch om te zien. Er liep een kerel rond met blote bast, een soort paddenstoel-hoed op en een lans op zijn schouder, te paraderen in de tuin van het World Forum. En af en toe stilhouden en mensen onderzoekend en doordringend aankijken…

Van alles wat te doen
Wat is er allemaal te doen? De liefhebber kon op de AnimeCon 2018 drie dagen opgaan in de wereld van anime, want de conferentie duurde van vrijdag 17.00 uur tot en met zondagmiddag. Ook in de avonduren werd er gezellig gefeest. In de kelder was er een mega-gamehall, tekenaars en schrijvers zijn er aanwezig, interviews met sterren en je kon meedoen aan cosplay competities. H0t eten en drinken is veelal Japans en er is een dealerroom waar je je collectie uit kan breiden.

Op de vraag: ‘wat moeten de lezers van Den Haag Direct weten over AnimeCon 2018?’, luidt het antwoord: iedereen kan hieraan meedoen en niemand kijkt je gek aan! Voor liefhebbers en geïnteresseerden is een bezoek aan de AnimeCon in de komende jaren zeker het beleven waard.

1346 getoond, 124 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *