Appie van de Appelstraat

Iets meer dan een jaar geleden vroeg Danny Versmoren zich bij Raadplaat 63 af of de foto wel actueel was. Het ging daarbij om de ‘Clown’ in de Appelstraat en die was op streetview niet zichtbaar. De foto was echter zo actueel dat het in 2011 in de Appelstraat herplaatste beeld nog niet door streetview was gesignaleerd. Maar had Danny een onbewust voorgevoel? In de nacht van 27 op 28 november vorig jaar is het beeld gestolen. Alleen de voeten van het in 1985 door beeldhouwer Peter van de Meer gemaakte bronzen beeld bleven op de sokkel achter.

Vanmiddag werd een nieuw beeld onthuld, niet van het diefstalgevoelige brons maar van marmer. De beeldhouwende huisarts Adrie Bruijs maakte Appie en bood het als betrokken buurtbewoner aan aan de gemeenschap. Hanneke Schippers, directeur van het stadsdeel Segbroek, onthulde het beeld.

5 thoughts on “Appie van de Appelstraat

  1. @Danny
    Ik was niet vanwege de goede wijnen in de buurt, ik had een betere (privé)reden. Ik ben met je eens dat het zonde is dat de clown is verdwenen. Appie is gelukkig voor metaaldieven niet interessant en ook nog zo vormgegeven dat afbrekende vandalen weinig houvast hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *