Autodelen met Witkar ook in Den Haag door nieuwe locatie KAV Autoverhuur

steenworpWitkar is de meest flexibele vorm van autodelen, ontwikkeld door KAV Autoverhuur. Binnenkort is de manier van autodelen beschikbaar in Den Haag. Voordat KAV dit nieuwe systeem kon uitrollen, was eerst een nieuwe thuisbasis nodig. Steenworp begeleidde de zoektocht naar nieuwe bedrijfsruimte, die succesvol eindigde op een bedrijventerrein in Escamp.

‘De Witkar heeft geen vaste standplaats. Als je de auto in Scheveningen oppikt, kun je hem bijvoorbeeld in Ypenburg achterlaten. Of je kunt direct ermee naar Groningen of Rotterdam rijden en daar parkeren. Zodra de auto is afgesloten, zijn er geen verplichtingen meer. Heb je een Witkar nodig? Dan zie je op onze app waar in de buurt er een geparkeerd staat. Je gaat erheen, stapt in en rijdt weg. Zo simpel is het. De Witkar is een compacte Smart Forfour: heel wendbaar in de stad, zuinig in het gebruik, juist ook op langere afstanden.’

Waar liggen de kansen voor Witkar?
‘De flexibiliteit is de grote kracht. Je vertrekt bijvoorbeeld met de auto naar een feestje en gaat met de bus terug. Of je rijdt samen met collega’s naar een bespreking en ieder voor zich reist later met de trein verder. Gebruikers kunnen naar hartenlust switchen tussen deelfiets, ov en deelauto.

Bij de Witkar betaal je alleen voor het echte gebruik. Verder zijn er geen andere kosten. Dat is natuurlijk het grote verschil met de eigen auto. Daarvoor betaal je hoge vaste lasten, terwijl hij het grootste deel van de tijd stilstaat. Ook de gemeente heeft alle belang bij autodelen. Het ruimtebeslag door geparkeerde auto’s is enorm. Hoe meer Hagenaars hun eerste of tweede auto wegdoen en kiezen voor autodelen, hoe meer openbare ruimte wordt teruggewonnen. Den Haag ziet Witkar daarom graag komen. Momenteel zijn we nog in gesprek over het parkeren in de openbare ruimte.’

 

KAV zocht een nieuwe locatie voor de autoverhuur en tevens een basis om Witkar uit te rollen. Wat waren de criteria?
‘We wilden per se in de stad blijven, dichtbij onze klanten. Verder moest het een goed bereikbare locatie zijn met voldoende binnen- en buitenruimte en een nette uitstraling. Best een lastige vraag. Via de gemeente kwamen we in contact met Steenworp.

Carien van den Hoek is voor ons aan het werk gegaan en stuurde met enige regelmaat informatie over nieuwe locaties. Dan sprongen we weer in de auto voor een ritje door de stad. Het was niet meteen raak, maar we kregen zo wel een beeld van wijken met potentieel geschikte locaties. Op een van die ritten stuitte een collega op een locatie aan de Zinkwerf in Escamp. 

De eigenaar stond open voor een gesprek en al vrij snel was er een deal. Het pand ziet er goed uit. Wat schilderwerk en opnieuw inrichten voor ontvangst, dat is alles. Ondanks de lastige vraag hebben we toch binnen redelijk korte termijn iets moois gevonden, mede dankzij Steenworp.’

KAV Autoverhuur
Witkar autodelen
Zinkwerf 41 (binnenkort)
2544 EC Den Haag

W: www.witkar.nl
E: info@witkar.nl
T: 088 088 4567

Op zoek naar huisvesting voor uw bedrijf?
Steenworp Vestigingsadviseurs Haaglanden adviseert en begeleidt (startende) bedrijven bij het vinden van passende bedrijfshuisvesting in de regio Haaglanden. Neem contact op via de website, info@Steenworp.nl of 070-3141516.

2173 getoond, 103 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *