Beastie boy Monki bij Korzo CIRQUE MANIA #4 – 29 sep t/m 1 okt 2017

Foto: Korzo

Foto: Korzo

De geur van wilde dieren en zaagsel mag dan verdwenen zijn uit het circusgenre in Nederland, maar nu is er beastie boy Monki! Deze double chinese pole artiest deelt op een verrassend eigenzinnige manier zijn persoonlijke verhalen met het publiek. Vrijdag 29 september presenteert hij tijdens de openingsavond van Korzo’s Cirque Mania #4 zijn debuutvoorstelling Not Somewhere Else. Diezelfde avond laat Panama Pictures twee duetten zien waarin dans en circusstijlen als cyrwheel, acrobatiek en messenspel naadloos in elkaar overvloeien. Cirque Mania #4 duurt t/m zondag 1 oktober 2017 en biedt een afwisselend programma voor zowel culturele avonturiers als gezinnen met kinderen.

GET CLOSE TO TALENT: MONKI
Drie jaar geleden studeerde Monki, die in het dagelijks leven Benjamin Kuitenbrouwer heet, af aan Codarts Circus Arts. Daarna werkte hij verder aan de ontwikkeling van zijn eigenzinnige stijl, waarin hij chinese double pole acrobatiek mengt met video, spoken word en live muziek. Afgelopen voorjaar kreeg Monki de kans om verder te werken aan zijn debuut in Korzo tijdens een residentie. Onder de indruk van zijn veelzijdigheid en artistieke stem wil Korzo Monki graag extra in de spotlight zetten. Hij is dan ook onderdeel van KORZO’s Get Close To Talent-serie, waarin artiesten worden voorgesteld aan het publiek. Na afloop van de première is er de mogelijkheid om nader kennis te maken met hem. Eerder deze zomer verscheen er al een interview met Monki op Korzo’s Backstage blog, lees het hier.

OVER CIRQUE MANIA
Cirque Mania is in 2016 geïnitieerd door Korzo omdat het theaterprogrammeur Daphne van Iperen opviel dat er momenteel veel spannende ontwikkelingen gaande zijn in de Nederlandse en Belgische circuswereld. Een nieuwe generatie veelzijdige artiesten staat op, die meer laat zien dan virtuoze actie alleen, maar werken met een innovatieve mix van circus-skills, theater, dans en muziek. In het intieme theater van Korzo ziet het publiek de artiesten van heel dichtbij, wat de prestaties des te indrukwekkender maakt.

www.korzo.nl/cirquemania

PROGRAMMA CIRQUE MANIA #4

VRIJDAG 29 SEPTEMBER
19.30 Panama Pictures – Double Bill: Passage & Of Knives and Men
Een double bill op het snijvlak van dans en circus.
€14,- (online €12,-)

21.00 Monki – Not Somewhere Else (première)
Double pole acrobatiek gemixt met video, spoken word en live muziek.
€16,- (online €14,-) + meet & greet

ZATERDAG 30 SEPTEMBER
19.30 Boost Producties – Vita (10+)
Een moet-je-zelf-zien-circus-theater-voorstelling voor het hele gezin van één van de aanjagers van het eerste uur van het circus in Nederland.
€18,- (online €16,-)

21.00 Codarts Circus Arts – Going Solo
Pas afgestudeerden en vierdejaars van Codarts Circus Arts presenteren hun solo’s in een avond die barst van de prille makers energie.
€10,- (online €8,-)

ZONDAG 1 OKTOBER
15.00 Wietske Vogels & Guido van Hout – Villa Verdraaid (4+)
Broer en zus in een magische wereld waarin tafels dansen en hoedjes vliegen. Met een gratis jongleerinstuif na afloop!
€14,- (online €12,-)

2298 getoond, 49 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *