Bes-tof de Stones & De Bètels met de Réghàs – 25/26 oktober in Theater Diligentia

Foto: Martin Reitsma

De Régàhs staan deze week met hun nieuwe show De Bètels & de Stenuh in Diligentia Den Haag. Donderdag 25 oktober is de voorpremière en vrijdag 26 oktober de première.

De band behoeft nauwelijks nog een nadere introductie, wie kent ze immers niet?

Deze puur Haagse formatie werd in 2007 opgericht en bestaat inmiddels 11 jaar. De Règâhs spelen flamencomuziek, met plat Haagse teksten. Zij noemen hun muziekstijl zelf 100% Flamingo, naar de Nederlandse naam voor de Flamencovogel aan wie de Spaanse muziekstijl zijn naam ontleent.

De Règâhs zongen de titelsong van de TV serie Pauwen en Reigers en traden onder andere op bij De Wereld Draait Door, Paul de Leeuw, in het Kyocerastadion tijdens een wedstrijd van ADO Den Haag, tijdens de Top 2000 a Gogo uitzending op Tweede Kerstdag 2015 en tijdens talloze uitzendingen op de regionale tv- en radiozenders. In 2015 stonden ze op de eerste plaats van de all-time hitlijst ‘De Haagse Honderd’ met het pakkende loflied op de Haagse meisjes, die nog altijd de mooiste zijn volgens de heren. Johan Frauenfelder en Marcel de Graaf zijn topgitaristen die de humor aan hun kont hebben hangen. Begin 2016 nam Ron van Holland de drumstokjes over als Slagrègâh en ook gitaarvirtuoos Roy de Rijke maakt deel uit van deze populaire formatie. Hun zevende CD en theateroptreden ‘De Bierbar van Sevilla’ werd goed ontvangen en ook hun optredens tijdens Parkpop en de Boulevard of Golden Music waren een succes.

De Bètels & de Stenuh
Je bent òf voor de Beatles òf voor de Stones. Blijkbaar leeft deze oude tegenstelling nog steeds. Maar dat moet je natuurlijk nooit tegen de Règâhs zeggen. Die laten zich echt niet in een hokje douwen. Na ‘Bes-tof de Beatles’ komt ook de CD ‘Bes-tof de Stones’ eraan. Verrassend gevoelige liedjes doorspekt met de nodige Haagse humor en dialogen uit onze hofstad. De titel van de tour: ‘De Bètels & de Stenuh!’ zegt al genoeg! Een programma vol gitaartechnische hoogstandjes, typisch Haagse dialogen en spitsvondige hertalingen van Beatles- en Stonesnummers. En dit alles in een onvervalst Spaans flamencojasje of zoals de Règâhs zelf zeggen Hondagt praucent flamingau! En twee prachtige, professionele flamenco-danseressen maken wat dat betreft het plaatje helemaal compleet!

Naar aanleiding van de nieuwe cd zijn De Regâhs zondag 28 oktober te gast bij boekhandel Paagman aan de Lange Poten. Vanaf 13.00 uur spelen zij een paar nummers van de nieuwe cd en daarna signeren zij. Het optreden is gratis te bezoeken, aanmelden via www.paagman.nl.
De kaartverkoop is hard gegaan, maar er zijn nog wat kaarten beschikbaar.

De aanvang is 20.15 uur.

De Régàhs: http://deregahs.nl/
Meer info: www.diligentia-pepijn.nl/agenda

Het toegangsbewijs is inclusief garderobe en een drankje.

2402 getoond, 61 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *