Binnenstad van Den Haag in zomerse sferen (eind mei 2017)

Genieten van de zon
Het is eind mei, maar voor de komende dagen zijn hoge zomerse temperaturen voorspeld. Een groot aantal mensen zoekt verkoeling aan het dichtstbijzijnde strand, of zit in zijn eigen tuin of op een terras in de binnenstad van Den Haag.

Het PleinHet Plein
Het is zomer in de binnenstad van Den Haag. De terrassen aan Het Plein zijn volop bezet. Op de sokkel van het standbeeld met prins Willem van Oranje en zijn hond onder de mantel zitten een jongen en meisje. Ze zijn volop in gesprek. De bronzen beeltenis van de prins gekleed in wambuis en pofbroek geeft hen beschutting tegen de felle zon. Op een bankje onder de bomen zitten een moeder met haar drie kinderen uit te rusten van een dagje shoppen.

IJscoman BinnenhofHet Binnenhof
Het Binnenhof is een ware trekpleister voor dagjesmensen. Jong en oud zijn er te vinden. Voor één van de deuren staan dranghekken, journalisten, politieagenten en vooral nieuwsgierige burgers om een glimp op te vangen van één van de fractievoorzitters na de kabinetsonderhandelingen. Een aantal meisjes in gele T-shirts zoekt koelte in de Binnenhoffontein. Het goud van de smeedijzeren springbron blinkt in de zon. Midden op het Binnenhof staat de ijscoman met zijn kar. Hij doet goede zaken met dit weer.

De Hofvijver
Op de Hofvijver zijn verschillende roeiers zich aan het voorbereiden voor de Hofvijver Regatta. Het is een jaarlijks sportspektakel georganiseerd door de Haagse Studenten Roeivereniging waar bedrijven, politici en studentenverenigingen aan mee doen. C4+`en en 8+`en boten varen langs de oevers van de Lange Vijverberg.

Hofvijver Regatta  Gele rode en blauwe plateaus

Kokmeeuwen, zeemeeuwen en Canadese ganzen zitten op de eerste rij van dit sportevenement te genieten. Ze zitten op de gele, rode en blauwe plateaus die vanwege de viering van 100 jaar De Stijl in dit vroegere duinmeertje zijn geplaatst. De vlakken in de primaire kleuren zijn een schilderij op zich geworden door de witte vlekken van de vogelpoep.

2517 getoond, 130 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *