Boom van het Jaar 2018: Koekamp Kastanje gekozen als Haagse inzending

Nominatie Boom van het Jaar 2018: Koekamp Kastanje - Foto: Jurriaan Brobbel

Nominatie Boom van het Jaar 2018: Koekamp Kastanje – Foto: Jurriaan Brobbel

De Koekamp Kastanje is gekozen tot de mooiste boom van Den Haag. Deze prachtige boom, gelegen vlakbij het Centraal Station, maakt hierdoor kans om mee te dingen in de verkiezing Boom van het Jaar 2018.

Mooiste boom
Van 21 maart t/m 15 mei 2018 kon er gestemd worden op de mooiste Haagse boom. De gemeente Den Haag had als top drie geselecteerd: de Koekamp Kastanje (Koekamp), De Postzegelboom (Tegenover Paleis Noordeinde) en de Lange Voorhout Linde (Lange Voorhout). De Koekamp Kastanje kwam met 711 stemmen (bijna de helft van alle stemmen) als winnaar uit de bus.

De Koekamp Kastanje wordt de Haagse inzending voor de verkiezing Nederlandse Boom van het Jaar 2018. Uit alle aanmeldingen wordt er door een vakkundige jury per provincie één boom gekozen. De twaalf genomineerden worden 31 augustus 2018 bekendgemaakt op de website van Boom van het Jaar verkiezing.

Van 1 september tot 15 oktober 2018 begint de stemronde voor de ‘mooiste boom in Nederland’. De boom met de meeste stemmen wordt op 15 oktober gekroond tot De Nederlandse Boom van het Jaar 2018. Deze boom wordt vervolgens de Nederlandse inzending voor de Europese verkiezing Tree of the Year 2019.

Vind jij de Koekamp Kastanje een terechte winnaar of had je liever een andere Haagse boom in de finale gezien? Laat onderaan het bericht jouw reactie achter.

Lees meer over de geschiedenis van de Koekamp Kastanje op de website van hethaagsegroen.nl.

2565 getoond, 120 bekeken

One thought on “Boom van het Jaar 2018: Koekamp Kastanje gekozen als Haagse inzending

  1. Hele mooie boom, GENOMINEERD, terecht, maar,
    Onze mooie boom in de Miquelstraat zal NOOIT genomineerd worden. Wacht al heel lang op een minimaal onderhoud als snoeien van laag hangen en dode takken. Wanneer wordt daar eens aandacht aan besteed. Veel gevraagd, nooit een bevredigend antwoord. Maar ja, het is natuurlijk geen Noordeinde,Lange Voorhout en Koekamp !!!! Het is maar wijk Laak.
    Plaats Miquelstraat, tussen Lorentzplein en Isingstraat op de grote parkeerplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *