Boterwaag ondanks isolatie alsnog 5000 euro boete voor geluidsoverlast

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Maarten Hinloopen, eigenaar van meerdere horecazaken op de Grote Markt, heeft maar liefst 30.000 euro geïnvesteerd in het isoleren van zijn café de Boterwaag. Nog voordat het isoleren was afgerond, ontving de Haagse ondernemer weer een boete voor geluidsoverlast. De schade, 5000 euro.

De discussie over geluidsoverlast van horecazaken in Den Haag houdt al een tijdje de gemoederen flink bezig. Twee weken geleden werd bekend dat de eigenaresse van Foots Eetcafé in de Reinkenstraat een boete heeft gekregen van 6000 euro nadat nieuwe bovenburen geklaagd hebben over te harde muziek. De eigenaresse is inmiddels een petitie begonnen om de horecaregels in Den Haag aan te passen, omdat ze het oneens is met de manier waarop de gemeente de situatie behandeld heeft.

Politieke partij Groep de Mos vindt dat de gemeente een eind moet maken aan de ‘regeldrift’ waarmee de Haagse horeca aan banden wordt gelegd. De partij is daarom een meldpunt gestart om de geluidsnormen die voor café’s gelden te verruimen.

Aan de ene kant wil Den Haag een zeer bruisende, levendige stad worden met veel aandacht voor muziek, maar tegelijkertijd mag het allemaal wel wat stiller op straat.

Moeten de regels voor geluidsnormen voor café’s in Den Haag verruimd worden? Wat vind jij?

4910 getoond, 171 bekeken

One thought on “Boterwaag ondanks isolatie alsnog 5000 euro boete voor geluidsoverlast

  1. Mensen die zelf ervoor kiezen om naast een kroeg of dancing te gaan wonen en dan gaan klagen over geluidsoverlast……… Op veel plekken maken trams meer herrie, maar daar snapt iedereen dat je geluid van trams hebt als je aan een trambaan gaat wonen.
    Voordat de tramtunnel er was, werd het geluid van de Boterwaag vast overstemd door de trams die daar vroeger nog bovengronds reden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *