Boulevard of Golden Music op Kijkduin verrast met bluesgiganten

Boulevard of Golden Music op Kijkduin – Foto: Martin Reitsma

Afgelopen zondag was de voorlaatste editie van dit seizoen van het succesvolle evenement The Boulevard of Golden Music op Kijkduin. Bekende topmuzikanten deden een dijk van een optreden op de Boulevard van Kijkduin. Het werd een onvergetelijke optreden aan zee en strand door professionele muzikanten zoals de Haagse blueslegende Nicko Christiansen, top-tapgitarist Ron Baggerman en de getalenteerde Rick Spangenberg op percussie. Blueszangeres Rosy Pereira deed een gastoptreden met hen dat zeer in de smaak viel. Het werd een denderend optreden vol vuur en zelfovertuiging.

Burn Your Bridges feat. Rosy gaven een mooi visitekaartje af.
Rosy deed vooraf een optreden samen met haar band ‘Burn Your Bridges’. Met haar rauwe, krachtige en altijd met blues doordrenkte vocalen zette zij de Boulevard in ‘lichterlaaie’. Het werd een dijk van een optreden met mooie ballads, jazzy klanken en stevig rockende blues. Songs van onder meer Beth Hart, Joe Bonamassa, Walter Trout, Janiva Magnes, Shemikia Copeland, Coco Montoya bekoorden het publiek.

De band speelde met een natuurlijke ongedwongenheid en de wisselwerking met Rosy was formidabel. Volledig ingespeeld boeide het van de eerste tot de laatste noot deze middag en dat voor een band die deze zomer voor het eerst bij elkaar kwam en feitelijk brandnieuw is. Ze trokken daarbij alle blues- en rockregisters open, perfect uitgebalanceerd met een groovy timing.

Boulevard of Golden Music op Kijkduin – Foto: Martin Reitsma

Ook Galaxy Gypsy & Rosy maken indruk
Deze topformatie speelde deze zonnige middag bekende blues- en rockklassiekers zoals ‘Watermelon man’, ‘Black Magic Woman’, ‘Europa’, ‘Mojo working’. Rosy was gevraagd door hen om wat nummers mee te doen. Zonder enige repetitie vooraf maakten ze indruk. Rosy bracht een ode aan de Queen of Soul: Aretha Franklin met ‘Never loved a woman’, een tranentrekkende ballade. ‘Something about you’ beklijfde. Nummers als ‘Sentimental mood’, ‘Wee wee hours’, ‘Spoonful’, ‘Oye como va’ en ‘Cry to me’ vielen eveneens dik in de smaak bij het publiek. Rosy toont haar vocale veelzijdigheid en deed haar ‘performance’ met voelbare passie en dramatiek die recht bij je binnenkwam! De band excelleerde met Nicko die naast zijn zwoele tenorsaxklanken ook diverse vocalen voor zijn rekening nam. Rick op conga’s en kleinpercussie. Daarbij speelde hij zijn cowbells met zijn voeten en met zijn handen de conga’s en kleinpercussie zoals shakers & scrapers.

De Ziggy tapgitaar van Ron Baggerman maakte eveneens indruk, ook hij doet enkele leadvocals. Na afloop vertelde hij me: ‘De manier van spelen op mijn 12-snarige Ziggy tapgitaar heet ‘2-handig tappen’ of ‘touchstyle’. Elke vinger speelt een toon, net als op een piano. Het is dus een piano-speeltechniek op een snaarinstrument. Het heeft de expressieve mogelijkheden van snaren met de polytonale mogelijkheden en bereik van een piano. Volgens de uitvinder/producent/meesterspeler Emmett Chapman van de stick uit Californië ben ik één van de beste spelers ter wereld en één van de pioniers van deze manier van spelen. Ook ben ik één van de weinigen die 2 (en vaak 3) partijen tegelijk kan spelen, dus de linkerhand onafhankelijk van de rechterhand kan gebruiken’. Ik vraag Nicko Christiansen naar zijn reactie op het spontane optreden met Rosy Pereira waarbij hij zegt: Zij is een prachtzangeres, ze gooit haar hele wezen in de muziek, ik hou ook van die Dr.John-achtige nonchalance schor, beter dan al die ‘cleane’ zang met veel vibrato. kortom, helemaal mijn stijl zangeres. Ook ik vond het een te gekke sfeer op Kijkduin met prachtig weer.

Even later schoof ook Rosy Pereira aan voor een interview met DenHaagDirect en vertelde: “Met deze topmuzikanten heb ik dit optreden als heel apart en spannend ervaren. Het zou ook goed passen bij het North Sea Jazz Festival. Wij hebben als ervaren musici het beste uit elkaar gehaald en zo hoort het als je samen muziek maakt en deelt! Al die mensen die zo uit hun dak gingen, maar ook hun gevoelige emoties toonden, dat maakt me blij en gelukkig. Mooier en relaxter om bij een bekend evenement als Boulevard Of Music te mogen optreden kun je het niet hebben. Complimenten voor jullie als organisatie en ook ‘The Magic of Sound’ voor hun fantastische geluid.”

Nicko Christiansen staat op 6 oktober a.s. met The Hague Rhythm and Blues als The Wizzards op het podium met onder meer Nico Dijkshoorn, Rinus Gerritsen, Patrick Lejewaan, Rooie Ruud, Willem Augustijn e.a. in Sociëteit Engels. Kaarten zijn al te koop sinds 24 augustus bij o.m. het Prijspaleis in de Terletstraat.

 

2839 getoond, 305 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *