Breifestijn op Plein, voor Groningen

De breitrein reed vandaag weer van Groningen naar Den Haag. De breiers voeren actie om de gaskraan dicht te draaien in het aardbevingsgebied. Vandaag was het derde breifestijn op het Plein.

kleinste huisje van Rottum - de replica

kleinste huisje van Rottum – de replica

Kleurrijke publiekstrekker was deze keer het ingepakte ‘huisje van Rottum’, althans een replica daarvan. Met die warme deken is deze vorm van brei-activisme vorig jaar allemaal begonnen.

uitzicht vanuit breiers-standpunt

uitzicht vanuit breiers-standpunt

Opmerkelijk voor een protestactie is hoe gemoedelijk de sfeer tussen breiers een aangesprokenen is. En ook hoe effectief die positieve aanpak! De sympathieke brei-actie trok ook vandaag weer vele Tweede Kamerleden. En allemaal breeën zij mee aan een gasloze toekomst!

Bedolven onder hulpvaardigheid en media-belangstelling leert één van de Kamerleden hier te breien aan een betere toekomst

Bedolven onder hulpvaardigheid en media-belangstelling leert één van de Kamerleden hier te breien aan een gasloze toekomst

En zo ziet dat er van de andere kant uit:

Heel Holland breit voor Groningen (c) Milieudefensie - Michiel Wijnbergh

Heel Holland breit voor Groningen (c) Milieudefensie – Michiel Wijnbergh

Behalve breiers, belangstellend publiek en politici was er veel pers, wel 5 camera’s! In ieder geval present: Hart van NL (SBS6) en PWND (ned 3) en er waren er dus nog meer. Heb je, gewaardeerde lezer, toevallig een item gezien? Ik waardeer het zeer als je de link in een reactie wilt achterlaten (NB één link per reactie).

Al deze tamtam draaide om het aanbieden van het 6 punts actieplan aan diezelfde Tweede Kamerleden. Doel: van onze afhankelijkheid van Gronings gas afkomen. Het actieplan roept o.a. op tot:
-een eind te maken aan het aansluiten van nieuwbouw op het gasnet. -bestaande wijken omschakelen naar andere warmtebronnen dan gas.
-isoleren van de Nederlandse huizen.
-investeren in warmtenetten en slimme elektriciteitsnetten.
Verder lezen: https://milieudefensie.nl/publicaties/brieven/zes-punten-actielijst-gas/view

Vlak vóór het breifestijn kwam demissionair minister Kamp nog even een praatje maken

Vlak vóór het breifestijn kwam demissionair minister Kamp nog even een praatje maken

Breiplein deel IV: 29 juni
Brei mee voor Groningen aan de grootste deken van Nederland. Deze staat symbool voor de solidariteit met mensen in het aardbevingsgebied en de noodzaak om de gaskraan dicht te draaien. Onder leiding van Groningse kunstenares Agnes Bakker breit Heel Holland aan deze deken, die op 29 juni aan de Tweede Kamer zal worden aangeboden. Graag tot dan!

1202 getoond, 67 bekeken

2 thoughts on “Breifestijn op Plein, voor Groningen

  1. Het kleinste huisje had het zo warm gekregen onder de gebreeën lapjes, dat het is gekrompen? Wel cute zo! Volgende editie is het wel de tijd van het jaar voor een echt schapenscheerdersfeest op het Plein. En erna ze samen drijven achter de hekken waarmee de pers op afstand wordt gehouden bij de formatie op het Binnenhof. Dat geblaat kan dan nog wel eens wol opleveren voor Groningen in het Regeerakkoord.
    Brei een einde aan het gas en begin met ruimhartig compenseren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *