Buddy Beach volleybaltoernooi in het Zuiderpark (video)

Op 20 juli 2018 vierde Special Olympics zijn 50-jarig bestaan. In Den Haag vonden op zaterdag 21 juli events plaats voor mensen met een verstandelijke beperking die in 2020 aan de Special Olympics Nationale Spelen deel zullen gaan nemen. Wij bezochten een van deze bijeenkomsten.

Foto: Haagse Dingensfs

Foto: Haagse Dingen

Buddy Beach volleybaltoernooi

Voor het eerst zijn er in het Haagse Zuiderpark de Buddy Beach volleybaltoernooi gehouden. In het Beachhal Sportcampus werd door sporters met en zonder handicap samen 4 tegen 4 wedstrijden gespeeld. Onder de begeleiding van muziek werd gespeeld op de binnen(strand) volleybalvelden.

Nieuw beeldmerk

Het beeldmerk voor Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2020 is op 26 juni tijdens de Volvo Ocean Race onthuld. Vanaf heden is het streven om tijdens elk topsportevenement in Den Haag een side-event te organiseren voor sporters met een verstandelijke beperking, die in 2020 deel gaan nemen aan de Special Olympics Nationale Spelen in Den Haag.

Foto: Haagse Dingenfgdgf

Foto: Haagse Dingen

Special Olympics Nationale Spelen

De Special Olympics Nationale Spelen is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Dankzij een uitstekend bidbook valt de eer van het organiseren van de Special Olympics 2020 Den Haag ten deel.

18 takken van sport

Tijdens de Special Olympics Nationale Spelen 2020, afgekort als SONS 2020, wordt Den Haag bezocht door ruim 2000 sporters en 750 begeleiders. Drie dagen lang worden in Sportcampus Zuiderpark, het Hofbad, Sporthal Ockenburgh en andere Haagse sportaccommodaties wedstrijden georganiseerd in maar liefst achttien takken van sport.

Foto: Haagse Dingenrfd

Foto: Haagse Dingen

G-sporten

Ook wordt tijdens andere grote sportevenementen aandacht besteed aan G-sporten, bijvoorbeeld tijdens The Hague Swimcup, GrandPrix judo, The Hague Open tennis, EK Beachvolleybal en de Volvo Ocean Race. SONS 2020 wordt georganiseerd door de speciaal daarvoor opgerichte Stichting Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2020. Zij zal dit doen in samenwerking met vele sportverenigingen, maatschappelijke partners, onderwijsinstellingen, Stichting Sportbelang SGK en Gemeente Den Haag.

973 getoond, 54 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *