Buurtbewoners Notenbuurt klaar met scheldende bouwvakker (interview)

bouw
Nicole Olvers, voorzitter van wijkberaad Notenbuurt Den Haag, is helemaal klaar met een scheldende bouwvakker die op het bouwterrein achter haar huis werkzaam is. Lekker genieten van een heerlijk lang Hemelsvaart weekend zat er voor haar en de omwonende buren niet in. Nicole zat afgelopen donderdag rustig op haar balkon, uitkijkend over de bouwplaats, te genieten van het zonnetje.

In het uurtje dat ze daar zat hoorde ze het ene na het andere scheldwoord voorbij komen van een bouwvakker die daar aan het werk was. Ook buurtbewoners, die met hun kinderen, in de tuinen rond de bouwplaats zaten ergerde zich dood aan het gedrag van de bouwvakker “Dit zijn niet echt woorden die ik mijn kinderen wil leren terwijl ik rustig in mijn tuin zit”.

Het hek blijft gesloten
Na 24 uur besloot Nicole nogmaals een bezoek te brengen aan de bouwplaats omdat de volgende dag de zelfde bouwvakker weer aan het schelden was. In de ochtend was ze al even langs geweest om te vragen of de muziek iets zachter kon, want ook dit was al vaker een grote ergernis bij de buurtbewoners. Nicole heeft goede contacten met de aannemer “de aannemer is een vriendelijke man, vorig jaar hadden we veel inbraken in en rond het bouwterrein en toen heeft hij in overleg met ons extra bouwlampen en camera’s geplaatst voor een veiliger gevoel”.

Als Nicole zich vrijdag voor de tweede keer aan het hek van de bouwplaats meld blijft het hek voor haar gesloten. De bouwvakkers bij het hek melden dat de aannemer er niet is. Ze wilt dan graag zelf even met de desbetreffende bouwvakker praten over zijn woordkeuze, maar ook dit verzoek werd genegeerd en het hek bleef dicht.

Ludieke actie met een punt
Nicole “Ik ben absoluut niet tegen de bouw ook al duurt het nu wel erg lang, maar als ik het hele weekend nog die scheldwoorden moet aanhoren op mijn balkon vind ik dat zeer onprettig”. Het rondbellen met de gemeente en het bedrijf van de aannemer had ook al niet het effect waar ze op hoopte omdat deze door het lange Hemelsvaart weekend niet opnamen of niets konden betekenen. S’avonds zat het Nicole toch niet lekker en daarom bedacht ze een ludieke actie die hopelijk doordringt bij de scheldende bouwvakker op zaterdag. Ze hing acht brieven op op het bouwhek, die moeten wel opvallen!

Eindelijk rust
In de brief vraagt Nicole op een humoristische doch dringende manier of de bouwvakker niet meer zou willen schelden met bepaalde woorden zodat de omwonende ook prettig buiten kunnen geniet van het prachtige weer. “U woont hier niet, u bent een gast in onze buurt en we willen dat u zich ook zo gedraagt” luid de boodschap in de brief.

Zaterdagochtend bleek dat de bouwvakkers niet kwamen werken waardoor Nicole de brieven laat hangen tot maandag. “Maandag ga ik wel praten met de aannemer, voor nu hebben we eindelijk even rust en kan ik op het balkon genieten van een scheldvrij zomerzonnetje”.

32222580_10211198508504110_5119722839284383744_n

2013 getoond, 415 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *