Buurttuin de Grondige Vlinders geopend in Bouwlust

In 2012 won Antonio Peralta met zijn idee de derde prijs op het Escampfestival. Een eetbare tuin aan de Woonstede in de wijk Bouwlust met veel vlinders waar kinderen en hun ouders samen groente en fruit kunnen verbouwen. Hij werkte het plan voor de tuin verder uit, ontving subsidie en volgde een tuincursus. Nadat Staedion toestemming had gegeven onder de voorwaarde dat ook andere bewoners het plan zouden steunen ging Antonio aan de slag. Na deur aan deur bij de buren langs te zijn gaan om hen enthousiast te maken over de tuin kon hij begin 2013 starten aan zijn project. 

Antonio die zelf docent Spaans is komt oorspronkelijk uit Mexico maar woont al tien jaar in Bouwlust. Als betrokken bewoner wilt hij graag iets doen voor zijn buurt. Het idee voor de buurttuin kreeg hij toen hij een artikel las over grondige mensen: mensen met groene vingers die graag tuinieren.

Na maanden hard werken om de tuin gereed te maken zijn pas geleden de eerste zaadjes de grond ingegaan. Kunstenares Mary Bezembinder die ook in de wijk woont en Antonio goed kent was gevraagd om een bijpassend kunstwerk te maken voor bij de tuin. Vandaag was het dan zover, de droom van Antonio is gerealiseerd. Na het onthullen van het kunstwerk, twee vliegende vlinders aan beide zijde van de tuin, werd de buurttuin officieel geopend door Wethouder Rabin Baldewsingh.

Antonio succes met oogsten en veel plezier met de hele buurt!

Foto’s opening eetbare tuin in de Woonstede:

Foto’s HenderShots.nl 2013 ©

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *