Café Duivenvoorde neemt je mee op een Musical Journey

Café Duivenvoorde
In de laatste Uitblinker van 2016 gingen wij op zoek naar het leukste café met live muziek in Den Haag. Na een stemronde van 4 weken kregen wij de eer om Café Duivenvoorde uit te roepen tot de winnaar. De bestelling voor de Maison Kelder Uitblinker taart werd geplaatst en meteen een week later stonden wij in het cafeetje voor de taartuitreiking en een interview met eigenaresse Ingrid Duivenvoorde.

Café Duivenvoorde“A dream come true”
Café Duivenvoorde is gelegen aan de Thomsonlaan 110, op nog geen honderd meter loopafstand van winkelstraat de Fahrenheitstraat. Het is een intiem, knus cafeetje, waardoor je meteen bij binnenkomst het heerlijke gevoel krijgt dat je je in een warme huiskamer waant. Eigenaresse Ingrid Duivenvoorde opent in februari 2016 de deuren van het gezellige cafeetje. Het vinden van de locatie aan de Thomsonlaan was voor haar als het kopen van een nieuwe woning: ‘Ik was er zo ontzettend blij mee. Het was a dream come true,” aldus Ingrid.

Passie voor muziek

Net als velen anderen raakte Ingrid door de
crisis haar baan kwijt. Een geluk bij een ongeluk blijkt achteraf. Ze ging aan de slag in de horeca en besloot al gauw dat ze het zelf beter kon. En wat bleek… ze had gelijk!
Ingrid kwam op het idee om een laagdrempelig buurtcafé te openen waar iedereen de kans krijgt om zijn of haar passie voor muziek te delen met anderen. Gezelligheid vinden in muziek maken en mensen verbinden zijn kernwaarden voor Ingrid: “Ik ben zelf muzikant. Ik wil gewoon dat mensen kunnen genieten van muziek maken. Lekker samen en gezellig. Het gebeurt heel vaak doordeweeks dat de muziek hier uit staat en dat iemand gewoon achter de piano gaat zitten, dat een ander met een gitaar erbij komt en dat er spontaan muziek wordt gemaakt. Zo ontstond uiteindelijk het idee voor de Musical Journey.”

musical-journey-6Musical Journey
Elke laatste donderdag van de maand wordt er in Café Duivenvoorde de “Musical Journey” georganiseerd, waarbij het niet gaat om de bestemming, maar echt om de muzikale reis. Er worden artiesten uitgenodigd die live optreden, maar iedereen kan en mag inspringen. Of je nou pianist, saxofonist of dwarsfluitspeler bent. Het maakt Ingrid niet uit wat je speelt, zolang het maar vanuit je hart komt en live is.
Ingrid: “Het streven is dat het allemaal live gaat. Tijdens de vorige editie van de Musical Journey kwamen er twee jongens en ze hadden een datastickie bij zich. Zij raakten vervolgens helemaal in paniek, omdat dat dus niet kon. Wij hebben toen met ze allen die twee hun allereerste live muziekervaring gegeven, want toen hebben ze met een live band gespeeld. Nou… hoe cool is dat? Dat vind ik gewoon zo gaaf, daar ben ik nog steeds heel erg trots op!”

“We zijn eigenlijk net een klein clubje”
Hoe kan het dat een café dat haar éénjarig bestaan nog moet vieren nu al wordt uitgeroepen tot de winnaar van de Uitblinker verkiezing “het leukste café met live muziek in Den Haag?” Uit de reacties van onze bezoekers is duidelijk op te maken dat er behoorlijk veel redenen zijn waarom dit heeft kunnen gebeuren, maar de belangrijkste reden is zonder twijfel Ingrid Duivenvoorde zelf. Zoals haar eigen vaste gasten maar al te graag beamen: “het is de drijfveer van Ingrid die het succes van het café bepaalt.”
De vele complimenten en de warmte die Ingrid tijdens het interview ontvangt, doen haar gezicht zichtbaar oplichten van vreugde. De bescheidenheid zelve, verzekert ze ons dat de eer niet alleen naar haar mag gaan. Zonder haar vrienden was het haar immers nooit gelukt. Ingrid: “Ik ben een onwijs dankbaar mens, want zonder al deze lieve mensen had ik het nooit gered. We zijn eigenlijk net een klein clubje.”

Café Duivenvoorde

De eerstvolgende Musical Journey staat gepland voor donderdag 26 januari 2017. Zorg dat je erbij bent en maak je op voor een vreugdevolle avond vol (geïmproviseerde) muziek. En neem je instrument mee!

Info
Café Duivenvoorde
Thomsonlaan 110
Den Haag
Facebook

Maandag gesloten
Dinsdag 16.00 – 01.00
Woensdag 16.00 – 01.00
Donderdag 16.00 – 01.00
Vrijdag 16.00 – 02.00
Zaterdag 16.00 – 02.00
Zondag 16.00 – 22.30

11909 getoond, 297 bekeken

One thought on “Café Duivenvoorde neemt je mee op een Musical Journey

  1. Ontzettend gaaf resultaat. Op naar musical journey op donderdag 26 januari met optreden speciale amerikaanse pianist zanger !
    Fred

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *