Cesar Zuiderwijk geeft drumconcert met 2000 drummers op Scheveningen

Update 09/09/18: Lees ook: Cesar Zuiderwijk op strand Scheveningen met 2000 drummers – FOTOSERIE

Op 9 september 2018 geeft Cesar Zuiderwijk, drummer van de Golden Earring een drumconcert met tweeduizend drummers op Scheveningen. Zuiderwijk maakte speciaal hiervoor het muziekstuk Four Horizons, een drumcompositie van ongeveer twee uur die geschikt is voor een grote groep drummers. Omdat er nooit eerder zoveel drummers op een strand stonden, is het concert officieel aangemeld bij het Guinness Book of Records.

Cesar Zuiderwijk drumconcert 9 september scheveningen 2018

Foto: Anne Reitsma

Vier werelddelen
Tijdens het programma zijn er speciale acts van Michael Schack, Percossa, De Drumbassadors en Drum Demons, de nieuwe slagwerkgroep van Cesar Zuiderwijk en Koen Herfst. De deelnemende drummers komen uit heel Nederland. Ook een aantal internationaal bekende drummers doet mee.

De slagwerkers zijn ingedeeld in vier verschillende werelddelen: Noord vertegenwoordigt Europese en Amerikaanse drumstellen of snaredrums. Japanse taiko’s en tom-toms laten de klanken uit het Oosten oprijzen. Zuid vindt zijn ritme door Braziliaanse sambadrums en conga’s. Het geluid van Afrika komt tot zijn recht door de aanwezige djembés.

Foto: Anne Reitsma

Apotheose van twee uur
Zesentwintig jaar geleden voerde Zuiderwijk al eens met duizend drummers een spektakelstuk op als slot van de Rotterdamse Wereldhavendagen. “Dat optreden uit 1992 wilde ik altijd nog eens overtreffen. Dit jaar viel alles mooi samen. Den Haag viert Feest aan Zee bij het tweehonderdjarig bestaan van badplaats Scheveningen. Met de Golden Earring staan wij drie dagen eerder op Live on the Beach. Door de middelen vanuit Feest aan Zee werd een droom ineens reëel. De puzzelstukjes vielen in elkaar. Het wordt een apotheose van twee uur, met veel verrassingen en een prachtig kabaal.”

Openbaar vervoer
Het concert van Cesar Zuiderwijk met tweeduizend drummers is zondag 9 september van 16.00 tot 18.00 uur op het Scheveningse strand en vindt plaats ter hoogte van Strandweg 1. Het is vanwege mogelijke drukte aan te raden om met het openbaar vervoer te komen.

8851 getoond, 4353 bekeken

3 thoughts on “Cesar Zuiderwijk geeft drumconcert met 2000 drummers op Scheveningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *