Codewoord ‘Angela’ voor hulp wanneer je wordt lastiggevallen op Grote Markt

Foto: Unsplash (Mike WIlson)

Foto: Unsplash (Mike WIlson)

Horeca op de Grote Markt in Den Haag gaat op initiatief van GroenLinks onderzoeken of er behoefte is aan een speciaal ‘codewoord’, die mensen kunnen gebruiken in geval van onveilige situaties.

Bijvoorbeeld in Frankijk kan je het woord ‘Angela’ noemen wanneer je je niet veilig voelt. De horecazaken die op de hoogte zijn van deze actie kunnen door middel van stickers of affiches op de deur dit aan hun gasten kenbaar maken.

Veiliger uitgaansleven
Horecaondernemer Maarten Hinloopen van de Grote Markt, hoopt dat het kan bijdragen aan een veiliger uitgaansleven. “We doen al heel veel op gebied van veiligheid. Maar als blijkt dat er behoefte aan is, dan gaan we hier ook ‘code Angela’ invoeren.”

Fractievoorzitter Arjen Kapteijns: “Seksuele intimidatie is een serieus maatschappelijk probleem. Het is onaanvaardbaar dat bijna iedere vrouw zich wel eens echt onveilig voelt. We moeten er alles aan doen om dit te veranderen. Dit kan een simpele en doeltreffende manier zijn om de veiligheid te vergroten.” Als het idee aanslaat, gaat GroenLinks het stadsbestuur oproepen om het verder uit te breiden naar andere Haagse horeca, openbaar vervoer en sportverenigingen.

Bron: persbericht GroenLinks

Wat vind jij van het initiatief dat mensen een speciaal ‘codewoord’ kunnen gebruiken in het geval van een onveilige situatie? Laat jouw reactie achter onderaan het bericht.

2892 getoond, 268 bekeken

One thought on “Codewoord ‘Angela’ voor hulp wanneer je wordt lastiggevallen op Grote Markt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *