Dag 1 kamperen op de Buurtcamping 2017 in het Zuiderpark (foto’s)

20170707_222030

Het Zuiderpark in Den Haag is dit weekend van 7 t/m 9 juli omgetoverd tot Buurtcamping. Namens DenHaagDirect was er voor mij ook een plek gereserveerd op deze bijzondere camping. Gepakt met allerlei kampeer benodigdheden kwam ik vrijdag om 15 uur aan op het campingterrein.

Doel van de Buurtcamping
De Buurtcamping wordt georganiseerd door actieve en betrokken buurtbewoners rondom het Zuiderpark. Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leren buurtbewoners elkaar tijdens een ontspannen vakantie beter kennen. De camping heeft vooral een sociaal aspect, zo zijn een derde van de plekken speciaal gereserveerd voor gezinnen met een laag inkomen, waardoor mensen die geen geld hebben voor een vakantie er toch even tussenuit kunnen.

Mijn ontvangst
Bij de receptie, net na de ingang, werd ik vriendelijk ontvangen door vrijwilliger John, die mij de nodige informatie gaf en me liet zien waar ik mijn tent mocht opbouwen. John is een grote vriendelijke reus uit de wijk Moerwijk waar hij in de wijk actief is bij verschillende projecten om de buurt te verbeteren. Toen hij hoorde van de buurtcamping gaf hij zich direct op als vrijwilliger “Wat is nou mooier om met mensen uit je eigen buurt te kamperen waardoor je nog dichter naar elkaar toe groeit als gemeenschap”.

Na mijn tent opgezet te hebben maak ik een rondje over de camping. De camping is lekker kleinschalig opgezet en dat is ook gelijk de kracht. Ik wordt vriendelijk door mensen gegroet en sommige maken gelijk een praatje waardoor het erg vertrouwd voelt. Het motto van de camping is dan ook “Op de camping is iedereen gelijk”.

Er is van alles te doen
Op de Buurtcamping heb je zelfs een winkeltje waar van alles, voor sociale prijzen, te koop is. Naast het winkeltje heb je de shop van tante leen. Mensen die geen tent, slaapzak, luchtbed of andere benodigdheden hebben om te kamperen kunnen dat hier lenen voor het weekend. Op de camping is van alles te doen. Zo hebben buurtbewoners, lokale organisaties en ondernemers op het gebied van cultuur, natuur, eten, sport en ontspanning het hele weekend allerlei activiteiten georganiseerd. De camping heeft geen commercieel karakter en daarom zijn alle activiteiten voor iedereen helemaal gratis.

Omdat ik alleen met mijn kleine tentje sta had ik niet veel ruimte om eten mee te nemen waardoor ik buiten het campingterrein wat heb gegeten. Later bleek dit helemaal niet nodig want zodra ik terug keerde op de camping werd mij direct door vele andere bewoners van alles aangeboden. Na wat bij het kampvuur gepraat te hebben met andere bewoners uit verschillende wijken ben ik mijn tentje ingekropen.

Al vroeg druk op de camping
Ik werd al vroeg wakker met al flink wat rumoer op de camping. Starend uit me bedje over het campingterrein zie ik al veel kinderen met elkaar spelen. De vele vrijwilligers zijn alles alweer aan verbouwen voor een nieuwe dag vol activiteiten. Een vrijwilliger die langs mijn tent loopt roept “We hebben net koffie gezet kom je zo ook even een bakkie drinken”. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Na twee bakken koffie en mijn zelf meegenomen ontbijtje vertrek ik naar huis om te douchen en daarna weer snel terug te keren voor dag 2.

Foto’s dag 1 Buurtcamping 2017 in het Zuiderpark

548 getoond, 297 bekeken

One thought on “Dag 1 kamperen op de Buurtcamping 2017 in het Zuiderpark (foto’s)

  1. Ik was er ook bij op de zaterdag ik hielp met repairkid. En het werd echt een gezellige dag, kreeg meteen koffie aangeboden door een vrijwilliger. De kinderen gingen ijverig bezig met dingen uit elkaar te halen, en er werd af en toe een praatje gemaakt met de ouders die ook even nieuwsgierig waren geworden door de rust waarschijnlijk. En zelfs de camping fotograaf en journalist kwam nog even langs (dus ik kom nog op de televisie ook!)! Verder de pannenkoeken die aangeboden werden doen het altijd wel goed! Wat ik mij nog wel afvraag is van welke buurt was of is die grote bakfiets?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *