Dag van de Architectuur 2017 Den Haag op 20 mei

Skyline Den Haag

Op 20 mei is de Dag van de Architectuur Den Haag. Het thema is de Grenzeloze kennisstad. Tijdens deze dag worden stadswandelingen georganiseerd en kun je binnenkijken in bijzondere gebouwen en zijn diverse bouwplaatsen open. Zo is een wandeling met het hoofd Stedenbouw en Planologie van de Gemeente Den Haag over de veranderende skyline van Den Haag en kun je binnenkijken in het kantoorgebouw van de voormalige Haagsche Commissiebank waar nu de afdeling Archeologie en Natuur-en Milieueducatie van de gemeente is ondergebracht.

Dag van de ArchitectuurVorig jaar 
Vorig jaar bezocht ik de Dag van de Architectuur. Ik deed mee aan een rondleiding Rivierenbuurt: wijk in transitie. Om 12.00 stond ik klaar bij het informatiepunt bij het Wijnhavenkwartier. Tussen de bouwkranen en mannen met oranje hesjes en bouwhelmen stond ik te wachten op de gids. Met een groep van twintig geïnteresseerden verlieten we, onder leiding van een stedenbouwkundig beleidsadviseur van de Gemeente Den Haag, de bouwplaats. We stonden stil bij de Ammunitiehaven, een wooncomplex uit de jaren zeventig.

We wandelden door de Maasstraatjes met een wirwar aan bouwstijlen. Ook stipten we ’t Haegsche Hof aan, waar de vroegere SDU-drukkerij was getransformeerd naar een woongebied met de looks van de Amsterdamse grachtengordel.

't Haegsche Hof

Na de rondleiding bezocht ik nog de Oude Ambachtsschool waar de gewezen leslokalen waren omgevormd tot moderne verblijven. In één van de voormalige klaslokalen had een bewoonster haar huis opengesteld voor het publiek.

 

Wil je meer weten van de architectuur van Den Haag? Kijk hier voor het volledige programma van de Dag van de Architectuur 2017.

999 getoond, 240 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *