De Dansende Madonna over Piet Mondriaan, t/m 7 oktober 2017

Piet MondriaanIk treed binnen in een wereld die niet de mijne is. Het is ’n loods, een loods aan de Laan van Poot 97 waar ik talloze keren ben langsgefietst, heb er om de hoek op school gezeten, heb er honden naast uitgelaten, heb er vele foto’s naast geschoten in de bosjes van Poot, en nu, nu staat er in die loods die z’n deuren heeft geopend een piano op ’n verhoging, en op de vloer ligt een Contrabas, een drumstel staat in de hoek en er hangt een boa om de microfoon te wachten totdat het haar beurt is om te schitteren.

Er klinkt jazzmuziek van oude grammofoonplaten. De bar is versierd met platen van Shirley Temple, maskers, schaars geklede dames, die dan opeens de zaal betreden, en oefenen gesynchroniseerde bewegingen, met netkousen strak over de slanke benen gespannen. Voer voor de mannen, en hun grijpgrage handen. Van toen, de mannen van toen. Toen er nog gerookt werd en dames met een koker in de mond, in de slanke handen, het roken nog aanzien had. Dan komt er een vertellende zangeres, die het verhaal inleidt van Mondriaan, Piet Mondriaan, men zit aan tafeltjes gelijk in ’n café van toen, waar Jazz zijn entree deed, kaarsen op tafel, en glaasjes vol wijn, totdat het verhaal zich ontvouwt over het leven van Piet, Piet Mondriaan.

De Dansende MadonnaHoe vrouwen verliefd op hem worden, wat voor hem beklemmend aanvoelt, en ze dan ook afwijst, al geniet hij wel van ze, op zijn manier. Hij is verliefd op de dochter van Dop Bles, Lily Bles die 30 jaar jonger is dan hem. Hij vraagt haar ten huwelijk maar Dop Bles steekt daar ’n stokje voor. Hij is spiritueel, en gespinsd op zijn werk, zijn werk wat wordt geprezen, en door andere wordt verguisd, theedoeken werk. Zo worden we meegenomen door het leven van Piet Mondriaan.

De dansende MadonnaHet is ’n fraaie ruimte, die met weinig middelen een goed sfeerbeeld creëert, er is ’n mooi lichtplan, die het verhaal aanvult. De band met Miles Davis, die heerlijk op z’n trompet speelt, kortom, een stuk dat je niet mag missen, ook al spelen ze nog maar t/m 7 Oktober 2017 aanstaande. Dus wilt u dit verhaal zelf gaan zien, ga dan naar de website.

U heeft gegarandeerd ’n geweldige avond.

1728 getoond, 132 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *