Davis Cup tennis komt naar Den Haag: 15 t/m 17 september 2017

Davis Cup Den Haag Sportcampus Zuiderpark

De Davis Cup. Foto: Draceane via Wikpedia

Het Nederlands tennisteam speelt van 15 tot en met 17 september 2017 een wedstrijd voor de Davis Cup in Den Haag.

De Koninklijke Nederlandse Tennis Bond (KNLTB) meldt dat het duel Nederland – Tsjechië zal worden gespeeld in de topsporthal van de nieuwe Sportcampus Zuiderpark. Als ondergrond voor het duel heeft de tennisbond gekozen voor gravel.

Zware tegenstander
Nederland en Tsjechië tennissen om een belangrijke prijs: een plek in de wereldgroep van de Davis Cup, het hoogste niveau voor landenteams in het mannentennis. Om de wereldgroep te bereiken zal het Nederlands tennisteam in Den Haag in goede vorm moeten zijn.

Sportcampus Zuiderpark

Sportcampus Zuiderpark is het decor voor Davis Cup Nederland – Tsjechië Foto: Richard Mulder

Tsjechië is een zware tegenstander. In 2012 en 2013 won het land dit prestigieuze tennistoernooi en heeft als kopman Tomas Berdych, de huidige nummer veertien van de wereldranglijst. In totaal speelden Nederland en Tsjechië zes keer tegen elkaar in de Davis Cup. Tsjechië won vijf keer, Nederland slechts één keer. De laatste ontmoeting dateert van 2014. Toen won Tsjechië met 3-2 in Ostrava van Nederland.

Davis Cup Den Haag Sportcampus Zuiderpark Nederland Tsjechië

De wedstrijd wordt gespeeld op gravel Bron: Pixabay CC0, public Domain

Houtrusthallen
Het is niet de eerste keer dat de Davis Cup neerstrijkt in Den Haag. In de 1992 speelde het Nederlands tennisteam al wedstrijden tegen onder andere Zwitserland en Uruguay in de inmiddels gesloopte Houtrusthallen. In de zomer van 1993 werd een pop-up stadion neergezet op het Malieveld voor een wedstrijd tegen Zweden.

Kaarten voor het duel in de Davis Cup tussen Nederland en Tsjechië zijn vanaf half juli via deze website te bestellen.

7342 getoond, 1713 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *