DCR PLEINFESTIVAL 2018 Gratis cultuur met veel energie

8 september 2018 staat het Haagse Energiekwartier vol opgeladen met verschillende vormen van culturele energie! Zoek je wat spanning voor die dag? Laat je culturele zelf geleiden door de wereld van de belevende kunst.

Elektriciteitsfabriek by www.ideb.nl

De deuren van de kunst gaan open…!
Het De Constant Rebecqueplein Plein is misschien niet voor iedereen even bekend. Maar als ik zeg het plein voor de oude Elektriciteitsfabriek, dan gaan er wellicht wat bellen rinkelen, of een lampje branden. In en om deze, nu, culturele broedplaats hebben kunstenaars deze oude locatie omgetoverd tot een kunsthuis. Deze kunstenaars en creatieve ondernemingen stellen hun werkplaatsen, hun huis (in zekere zin), ter beschikking voor het publiek. Onder meer Nest, Zaal 3, Cloud At DanslabStudio Loos, T Gras v/d Buren, de Elektriciteitsfabriek, Satellietgroep, We Are Public en de zelfstandige makers van creatieve broedplaats de DCR staan op zaterdag 8 september tot de beschikking van het publiek. Het publiek dat wel een dagje kunst kan gebruiken in deze hectische wereld. Het publiek dat wilt zien wat er speelt op het plein. Voorstellingen, workshops, rondleidingen en tentoonstellingen op het gebied van dans, theater, muziek, beeldende kunst en poëzie, hoe bedoel je divers!

Wat voor kunst op het DCR Pleinfestival?
Bezoekers van het DCR Pleinfestival kunnen heerlijk zelf aan de slag! Verschillende kunstenaars bieden een uitgebreid programma van gratis workshops op het gebied van dans, beeldende kunst, muziek en letterkunst aan voor jong en oud. Bekijk de verschillende studiotours en workshops op de website en schrijf je in om zeker te zijn van een plek. Voor wie niet (alleen maar) naar de vette workshops wilt, is er een berg aan entertainment.

03 DCR PLEINFESTIVAL 2018 Persmateriaal

Mensen kunnen naar de voorstelling Vinkenoog van de Poëzieboys in Zaal 3, welke een hit op de Parade is dit jaar! Een dansvoorstelling van Cloud At Danslab zien in buurttuin T Gras v/d Buren. Cloud at Danslab is een groep van dansexperts, die volledig voor de kunst van de dans gaat en dit geheel op eigen kracht doet.
Tijdens het bekijken van de interessante tentoonstellingen van diverse kunstenaars in De Electriciteitsfabriek en Nest gaan de dj’s van Studio Loos het muzikale sfeerberheer in de gaten houden. Dit wordt 8 september van 15:00 tot 23:00 uur maximaal genieten!

Op Tour in DCR
De DCR STUDIO TOURS bestaat uit een rondleiding door het gebouw van broedplaats de DCR, waar creatieve makers je een exclusief kijkje geven in hun werk en werkplaats. Moderatoren Jane Huldman (Stroom), Ben Terwel (We Are Public), Robert Jan Verhagen (LHGWR) en Rob Verhoeven (Verhoeven doet Buurtonderzoek) hosten ieder een route met een eigen verhaal langs een selectie bijzondere studio’s in het pand.

Haagse culturele hotspot presenteert een uitgebreid gratis programma.
Kunst- en cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het gratis toegankelijke DCR Pleinfestival. Nieuwsgierige festivalgangers zonder plan kunnen ook aanschuiven voor een borrel en lekkere maaltijd van Leonore’s Catering en een feestje. Het DCR Pleinfestival is voor alle leeftijden.

Meer informatie over DCR Pleinfestival: www.dedcr.nl of facebook.com/dcrdenhaag.

3351 getoond, 123 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *