De 10 populairste attracties van Den Haag

Toerist in eigen stad spelen is altijd leuk, maar soms is het nog leuker om te weten wat anderen van jouw stad vinden. Een goede bron daarvoor is TripAdvisor. Deze website biedt informatie en beoordelingen over lokale attracties, hotels en restaurants.

Doordat duizenden toeristen en inwoners hun beoordeling achterlaten ontstaat er een ranglijst, zo ook van Den Haag. Nieuwsgierig geworden?

Top 10 van Den Haag
Wat zijn op dit moment de populairste attracties van Den Haag volgens de bezoekers van TripAdvisor? Hieronder zie je ze allemaal op een rijtje:

JapanseTuinDenHaag.nl10. Japanse tuin (Landgoed Clingendael)
Slechts een klein deel van het jaar geopend, maar bijzonder fraai: de Japanse tuin op Landgoed Clingendael.

9. Westbroekpark
Eén van de vele parken die Den Haag rijk is, vooral bekend door het rosarium.

Binnenhof8. Binnenhof en Ridderzaal
Het Binnenhof en de Ridderzaal zijn immer populair onder toeristen uit zowel binnen- als buitenland. Een rondleiding behoort tot de mogelijkheden, maar ook de kans om politici in het wild te spotten is altijd aanwezig.

7. Vredespaleis
Het imposante Vredespaleis huisvest onder andere het Internationaal Gerechtshof. Ook hier kun je een rondleiding volgen.

Auteur:

6. Madurodam
Wie Den Haag en de rest van Nederland in het klein wil zien kan nog altijd terecht bij Madurodam, dat al sinds 1952 bestaat.

5. Gemeentemuseum
Het bekende Haagse Gemeentemuseum heeft regelmatig tentoonstellingen van grote kunstenaars.

Eschermuseum4. Escher in het Paleis
Gelegen op het Lange Voorhout kun je bij Escher in het Paleis de werken zien van kunstenaar M.C. Escher. Tot 1991 was het paleis eigendom van de koninklijke familie.

3. Panorama Mesdag
Misschien wel Nederlands meest opvallende schilderij, maar in ieder geval het grootste: een panorama van Scheveningen en het strand. De omtrek van Panorama Mesdag is maar liefst 120 meter.

Mauritshuis2. Mauritshuis
Het beroemdste werk in het Mauritshuis, gelegen aan de Hofvijver, is Het meisje met de parel van Johannes Vermeer. Dit jaar ging het museum na een verbouwing weer open.

1. Louwman Automuseum
En dan de nummer één: het Louwman Automuseum. Sinds 2010 is het museum met een grote collectie historische auto’s weer in Den Haag te vinden aan de Leidsestraatweg.

Welke Haagse attractie(s) zou jij willen toevoegen aan deze top 10?

4477 getoond, 3440 bekeken

5 thoughts on “De 10 populairste attracties van Den Haag

  1. Over ervaring gesproken: De monden vallen meestal open bij de paleizen. Midden in de stad en kleiner dan ze lijken op tv, maar groter dan ze lijken vanaf het Noordeinde.

    1. Het Hofkwartier is een attractie op zich en dan via de Koningspoort naar de Paleistuin. Over openvallende monden gesproken.

  2. Mijn ervaring met mensen die de stad bezoeken is, dat ze niet in Den Haag zijn geweest als ze niet even over het Binnenhof zijn gegaan. Voor de rest zijn ze met alles te verrassen (hofjes!), maar een blik op de Ridderzaal mag nimmer ontbreken.
    In aantallen blijft de grootste trekpleister natuurlijk het strand van Scheveningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *