De Grote Ukelele Show in het Zuiderpark (filmpje)

Foto: Haagse Dingen 75t

Foto: Haagse Dingen

Onder een pittige zonnetje kwamen velen naar het groene Haagse Zuiderpark, om gezamenlijk mee te spelen en zingen tijdens de Grote Ukelele Show.

In de afgelopen paar maanden hebben Ernst Fortunati en Martin Bruijn en een groepje vrijwilligers les gegeven aan een grote groep nieuwe ukelele spelers. Bij iedere bijeenkomst was te zien dat het spelen zo te leren is, of je nu jong of oud bent. Het klonk en zag er geweldig uit om die paar 100 ukeleles te horen spelen.

Foto: Haagse Dingen 3r

Foto: Haagse Dingen

Ontstaan

Werken Aan Welzijn Den Haag bestaat dit jaar 5 jaar en daarom vieren zij dit met iets bijzonders. Ernst Fortunati en Martin Bruijn hadden bedacht om op 30 juni 2018 samen met 500 anderen tegelijkertijd ukelele te spelen en liedjes te zingen in het openluchttheater Zuiderpark.

Foto: Haagse Dingen 5tg

Foto: Haagse Dingen

Als een inktvlek

Daarom werd op diversen plekken in de stad les gegeven. Al snel kregen de cursisten door hoe een ukelele werkt. Daarna was het leren spelen van vijf liedjes letterlijk kinderspel.

Toekomst

Nu hopen Ernst Fortunati en Martin Bruijn dat de cursisten op een of andere manier deze muziek naar buiten blijven brengen, tijdens feesten of gewoon spontaan ergens op het strand. En wie weet komt er nog wel iets waar deze grote groep gezamenlijk hun muziek kunnen delen met anderen.

2061 getoond, 136 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *