De Nijkamphoeve heeft kans!

Niet bij de pakken gaan neerzitten, was het motto van wat mensen bij en rond Stadsboerderij De Nijkamphoeve, toen de gemeente vorig jaar aankondigde o.a. deze voor velen belangrijke plek te gaan afstoten. Het bestuur en andere vrijwilligers van de Stichting Vrienden van De Nijkamphoeve zijn druk in de weer om deze ontmoetingplek voor jong en oud, voor ziek en fit te behouden.

Zo wordt er aan een businessplan gewerkt, want om de zaak draaiende te houden is de komende jaren zo’n € 80.000 per jaar nodig. Sponsoring, donaties, inzet van vrijwilligers en communicatie (naast de website is er inmiddels ook het twitteraccount @DeNijkamphoeve) zijn zaken die daarbij aan de orde komen. Maar ook, wat is er op de locatie allemaal mogelijk naast en met de boerderij? Zo is er plek voor een scoutinggroep. Met twee groepen wordt al gesproken. De imker kan terugkomen, zeker als ook nog een deel van het huidige grasveld in een bloementuin wordt omgebouwd. En dat betekent dan weer honingverkoop. Er wordt gedacht aan asinotheraptie (ezeltherapie). En aan allerlei samenwerkingsvormen.

Zondag 22 januari was er een goed bezochte donateurwervingmiddag. Een groot aantal mensen meldde zich aan als donateur en/of vrijwilliger. Ook werd er een aantal goede ideeën ingebracht.

Het stichtingbestuur staat wel een paar zware maanden te wachten, want binnen drie maanden moet het businessplan inclusief reëel zicht op financiering rond zijn. Moeilijk, lastig, maar zeker niet kansloos.

Om een parallel met het weer te trekken. De prognose voor 22 januari was slecht, maar om een uur of twaalf werd het stralend blauw.

3 thoughts on “De Nijkamphoeve heeft kans!

  1. Laten we hopen dat het een heldere lucht blijft boven de Nijkamphoeve! Heel veel succes de aankomende paar maanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *