De opmars van de elektrische auto

elektrische auto

Foto: Pixabay (Joenomias)

Het is een feit dat steeds meer mensen elektrische auto’s aan het kopen zijn stelt Kentekencheck.nu. Dat is niet alleen in Nederland te blijken, maar ook in andere Europese landen. Zo wilt Groot-Brittannië en Frankrijk in 2040 de auto’s die op benzine rijden gaan verbieden.

Als we naar de cijfers van 2017 kijken, dan zien we hoe snel de verkoop van de elektrische auto’s gegroeid is. In Nederland is verkoop gegroeid met 85 procent. In België is verkoop met 35 procent gestegen. Naar andere landen kijkend zien we dat verkoop in Groot-Brittannië met 47 procent gegroeid is en verkoop in Duitsland is zelfs verdubbeld. De elektrische auto is zeker dus niet iets dat snel zal verdwijnen. Opvallend is ook dat de aantallen in de provincie Zuid-Holland erg zijn toegenomen. Ook de stad Den Haag krijgt erg veel nieuwe elektrische auto’s, wat goed is te zien aan het aantal elektrische laadpalen in de stad.

Het is geen mysterie waarom men steeds meer geïnteresseerd raakt in elektrische auto’s. Men kan heel wat voordelen eruit halen. Allereerst zien we dat de auto op elektriciteit rijdt en men geen benzine meer hoeft te betalen. Je gaat natuurlijk wel voor stroom betalen, maar het zal aanzienlijk minder zijn. En natuurlijk is het ook nog goed voor het milieu. Er is geen CO2-uitstoot meer en je weet dus dat je goed bezig bent. Verder kun je nog meer met een elektrische auto besparen, omdat je minder belasting ervoor mag betalen. Dat is natuurlijk meegenomen. Helaas geldt dat nog niet voor de wa- en aansprakelijkheidsverzekering.

Maar behalve deze voordelen, zien we ook dat er nog een reden is voor het verkoop van de auto’s. In heel Europa is men flink aan het werk op het laadnetwerk goed uit te bouwen. Men ziet dus dat ze hun auto niet alleen thuis, maar ook op andere plekken kunnen opladen. Op www.kentekencheck.nu vindt je een overzicht met alle laadpalen in Nederland. Niet alleen in jouw buurt, maar ook bij verschillende plekken in heel Europa. Men gaat dus snel een laadpunt kunnen vinden, net als een pompstation. Zo hoef je niet te bang te zijn dat je geen oplaadpunt kunt vinden, wanneer je lange afstanden moet rijden en plotseling je auto weer moet opladen. Dat is zeker ook een comfort.

We zien ook dat er TU Delft en Power Research Electronics een snellader ontwikkeld hebben die zonne-energie in de accu op kan slaan. Deze energie kan dan weer uit de auto worden gehaald. Zo wordt de auto dus ook een opslagplek voor duurzame energie. Zo zullen er in de toekomst nog meer handige elementen opduiken, die elektrisch rijden alleen maar aantrekkelijker zullen maken. Het ziet er dus naar uit dat men hun doel zeker zal bereiken en dat jij, als je dat nog niet doet, in 2040 ook een elektrische auto zal rijden.

Ben je ook van plan om in de toekomst een elektrische auto aan te schaffen? Laat jouw reactie achter onderaan het bericht.

5199 getoond, 95 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *