De Pepernotenfabriek opent 7 september 2018 weer in Den Haag!

Het wordt al bijna een traditie, want ook dit najaar komt van Delft Biscuits weer met een tijdelijke pepernotenwinkel naar Den Haag. Uit dit bericht op Facebook blijkt dat De Pepernotenfabriek vanaf vandaag, 7 september 2018 weer geopend is. De winkel zal dit jaar te vinden zijn aan de Spuistraat 143 in het centrum.

De Pepernotenfabriek den haag van delft biscuits pepernotenwinkel 2018 opent 7 september

Archieffoto: Liselore Raan

Meer dan 50 smaken bij De Pepernotenfabriek

Bij De Pernotenfabriek kun je ook dit jaar terecht weer voor ongeveer vijftig verschillende smaken pepernoten. Van Bitterkoekjes, Limoncello en Stroopwafel tot (witte) Chocolade, Tompouce- en Appeltaartpepernoten. Nieuwe smaken dit jaar zijn onder andere: Hazelnoot, Crème Brûlée, Gin Tonic en Raspberry Cheese Cake. Ook voor een gewone zak met originele kruidnoten ben je bij De Pepernotenfabriek aan het goede adres.

Verschil pepernoten en kruidnoten 
De Pepernotenfabriek den haag van delft biscuits pepernotenwinkel 2018 opent 7 september

Archieffoto: Liselore Raan

De naam Pepernotenfabriek is op het eerste oog nogal verwarrend, aangezien er voornamelijk kruidnoten worden verkocht. Op de website licht Van Delft Biscuits het verschil toe. Pepernoten stammen al uit de zestiende eeuw. Destijds kregen kinderen tijdens de Sinterklaasperiode pepernoten die gemaakt zijn van de deegresten van peper- en kruidkoek.

Sinds de achttiende eeuw wordt de pepernoot (kruidnoot) zoals we die nu kennen steeds meer gegeten. Deze wordt van dezelfde kruiden gemaakt als speculaas (peper, nootmuskaat, kaneel, kruidnagel, gember) en is in de loop der eeuwen steeds populairder geworden. Ondanks dat pepernoten dus niet hetzelfde zijn als kruidnoten, wordt de naam pepernoot in de volksmond nog veel gebruikt als men het over een kruidnoot heeft.

De Pepernotenfabriek den haag van delft biscuits pepernotenwinkel 2018 opent 7 septemberVier verschillende locaties

De Pepernotenfabriek heeft in vier jaar tijd steeds verschillende locaties gehad. De eerste keer dat van Delft een tijdelijke pepernotenwinkel opende in Den Haag was in het najaar 2015. Destijds was de winkel te vinden aan Denneweg.

In 2016 zat de winkel in de Vlamingstraat. Vorig jaar kon je voor de heerlijke Sinterklaas-lekkernij ook al terecht in een ander pand aan de Spuistraat. In totaal opent Van Delft dit jaar meer dan dertig vestigingen van de pepernotenwinkel in Nederland. De Pepernotenfabriek Den Haag is tot en met begin januari 2019 geopend tussen 10.00 en 18.00 uur.

5864 getoond, 466 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *