De Vincent van Gogh Experience… neem er eens een kijkje

Op meerdere plekken had ik gehoord van De Vincent van Gogh Experience, Ik wilde weten wat dat nou precies inhield. Dus toen de kans voorbij kwam om er een kijkje te nemen pakte in dit met beide handen aan. Ik had afgesproken met de voorzitter van het Vincent van Gogh Experience Den Haag: Wimmie Hofstra.

Zoals Vincent in die tijd…gogh

In deze woning kun je ervaren hoe Vincent van Gogh heeft gewoond tussen schilderende tijdgenoten, zoals Potter en van Steen. In een aantal ruimtes lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Je mag een kijkje nemen in een gecreëerde atelier zoals Vincent in de tijd gebruik van maakte. Met liefde voor de kunstenaars uit die tijd wordt je verteld hoe sommige kunstwerken zijn ontstaan.

Leuk voor groepen en scholen

Speciaal voor groepen en scholen zijn er rondleidingen en schoolprojecten bedacht. Het pandje waar dit allemaal gebeurt, bevind zich boven de Paas aan de Dunne Bierkade. Een goghpaar deuren van het huis van Potter en Jan van Goyen werkte aan hun kunstwerken. Omdat dit gebouw een nog echt oud gebouwtje is het wel even wennen aan het traplopen.  De hoop is ooit om een lift of iets te hebben zodat iedereen een keertje kan komen kijken.

Crowdfunding

De stichting is erg actief in de stad om het Vincent van Gogh gevoel voor de Hagenaars zichtbaar te maken. Daarom is de stichting nu druk bezig met een speciaal crowdfundingsactie. goghZij willen heel graag het boek ‘de Haagse streken van Vincent van Gogh’ publiceren. In deze uitgaven zijn 60 locaties bezocht en in beeld gebracht waar kunstwerken zijn gemaakt of ontwikkeld.

Neem er eens een kijkje…

U vindt het museum van de Vincent van Gogh Experience in het Jan van Goyenhuis op de Dunne Bierkade 16a. Meer informatie vind je hier>>>

302 getoond, 39 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *