Demonstratie voor vluchtelingen bij Vredespaleis Den Haag

demonstratie voor vluchtelingenKomende zaterdag 14 mei vindt in Den Haag een demonstratie voor de rechten van vluchtelingen plaats. De demonstratie begint om 14:00 op het Carnegieplein tussen het Vredespaleis en het Internationale Gerechtshof. De demonstratie wordt georganiseerd door The Refugee Circle, een collectief van burgers en vrijwilligers die solidair zijn met vluchtelingen. Zij eisen van de Europese autoriteiten en de Nederlandse regering dat de mensenrechten van vluchtelingen worden gerespecteerd, dat de vluchtelingendeal met Turkije wordt ontbonden en dat er een legale en veilige doortocht mogelijk wordt gemaakt voor iedereen die bescherming zoekt.

Demonstratie voor vluchtelingen onderdeel van wereldwijd protest

De demonstratie voor vluchtelingen is onderdeel van een wereldwijd protest met de hashtag #HumanRights4Refugees. Op 14 mei zullen burgers van Athene tot Belfast en van Chicago tot Brisbane de straat op gaan om hun steun te betuigen aan vluchtelingen. In Nederland wordt de landelijke demonstratie gesteund door ruim tien maatschappelijke organisaties en vluchtelingeninitiatieven. Na een protestmars eindigt de demonstratie bij een symbolisch hek op het Lange Voorhout. De manifestatie wordt afgesloten met de ‘Dance for Solidarity’, waarbij actievoerders samen met vluchtelingen in een kring dansen op muziek uit het Midden-Oosten, verzorgd door de Turkse componist Selim Doğru.

Op de Facebook-eventpage van # Human Rights 4 Refugees is meer te vinden over het programma van de demonstratie van vluchtelingen en het initiatief zelf.

1666 getoond, 270 bekeken

One thought on “Demonstratie voor vluchtelingen bij Vredespaleis Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *