Den Haag gastheer grootste One Young World conferentie ooit

De gemeente Den Haag en One Young World hebben het startschot gegeven voor de activiteiten rondom de One Young World conferentie die van 17 t/m 20 oktober plaatsvindt in Den Haag. Er komen ruim 1.800 jonge talenten uit meer dan 190 landen naar Den Haag om te bouwen aan een betere, rechtvaardige en veilige wereld. Daarmee is deze Haagse editie van het ‘Davos van jongeren’ de grootste One Young World conferentie ooit.

One young world conferentie den haag 2018 world forum

v.l.n.r: Winnaar The Hague Scholarship Susanne Baars, Managing Director van One Young World Ella Robertson, wethouder Richard de Mos, winnaar The Hague Scholarship Ali Hashem.

In aanloop naar en tijdens One Young World organiseren de gemeente Den Haag en vele partners een aantal activiteiten om de jonge leiders van One Young World in contact te brengen met jonge mensen in Den Haag Zo heeft de gemeente Den Haag 12 Haagse young professionals als lokale Ambassadors betrokken bij One Young World. Zij organiseren verschillende projecten voor jongeren in de stad over de thema’s van One Young World. Ook zijn ze actief op sociale media om contact te maken met de internationale deelnemers aan de conferentie.

Community Dinner
In de periode voor de conferentie vinden twee speciale OYW The Hague-edities plaats van HagueTalks, een interactief discussieplatform over vrede en recht. Diverse organisaties en instellingen organiseren activiteiten in het kader van One Young World. De Haagse Hogeschool organiseert o.a. gastcolleges met One Young World sprekers en heeft voor haar studenten ook scholarships beschikbaar gesteld.

Tijdens de conferentie ontvangen 21 organisaties de meer dan 1800 deelnemers op verschillende locaties verspreid door de stad voor een Community Dinner. De gastorganisaties gaan tijdens het eten in gesprek met de young professionals over hun doelen voor een betere wereld. Dat gebeurt vaak op verrassende plekken, bijvoorbeeld in buurtrestaurants in verschillende wijken (Resto Van Harte), bij de Haagse Hogeschool en in de Humanity Hub. Maar ook in het stadion van ADO Den Haag en zelfs in een Albert Heijn.

Openingsceremonie
De deelnemers bezoeken ook een aantal internationale organisaties in de Internationale Zone. Op de Binckhorst is een speciale ontbijtsessie met Haagse startups. Op de Pier vindt een foodtruck festival plaats voor de deelnemers. Internationale journalisten krijgen de kans om kennis te maken met de Internationale stad van vrede en recht tijdens een speciale tour door Den Haag.

One Young World The Hague vindt plaats in het World Forum The Hague, maar de jonge talenten zullen ook in de stad te vinden zijn. Dat gebeurt bijvoorbeeld tijdens de openingsceremonie bij het Vredespaleis en tijdens de Community Dinners. Maar ook daarbuiten zullen Hagenaars de deelnemers in hun herkenbare blauwe One Young World hoodies zeker tegenkomen.

Den Haag logische locatie voor One Young World
Voor One Young World is Den Haag een logische plek om samen te komen, zo gaf Ella Robertson, Managing Director van One Young World aan. “Het is belangrijk dat jonge leiders de waarde van een internationale stad van vrede en recht ervaren. Zonder de internationale instellingen en organisaties op het gebied van vrede en recht in Den Haag is er geen rechtsstaat en dat is een wereld waarin niemand wil leven.”

One Young world world forum the hague 2018

V.l.n.r: Managing Director van One Young World Ella Robertson, wethouder Richard de Mos,winnaar The Hague Scholarship Susanne Baars, winnaar The Hague Scholarship Ali Hashem.

Richard de Mos, loco-burgemeester en wethouder Economie, Sport, Buitenruimte is blij met One Young World in Den Haag:

Den Haag is graag gastheer voor internationale ontmoetingen op het gebied van vrede, recht en veiligheid. Wij bieden een unieke omgeving waar overheden, internationale instellingen, organisaties, gevestigde bedrijven en startups en kennisinstellingen aanwezig zijn en elkaar dagelijks ontmoeten. Een belangrijke conferentie als One Young World draagt bij aan de internationale profilering van Den Haag. Het levert een flinke bijdrage aan de lokale economie, al was het alleen maar omdat al die ruim 1.800 jongeren vier of vijf hotelovernachtingen boeken en de lokale horeca bezoeken en het draagt bij aan de internationale profilering van Den Haag, als congresstad. Tot slot zorgen alle prominente gasten en inspirerende jonge leiders er ook voor dat Den Haag nog interessanter wordt voor (inter)nationale talenten die willen werken of (door)studeren in een internationale omgeving.”

Steeds meer details bekend over programma, sprekers en gasten
De jonge talenten gaan samen en ondersteund door wereldleiders in discussie over thema’s die juist hun generatie treffen, zoals mensenrechten, milieu, volksgezondheid, armoede en onderwijs. Naar aanleiding van de #metoo discussie is een belangrijk onderdeel van het programma dit jaar Young Leaders Against Sexual Violence.

Behalve jonge wereldleiders in spe, komen ook wereldsterren, wereldleiders en CEO’s naar Den Haag om de jonge talenten te inspireren en te coachen om hun doel te bereiken: bouwen aan een betere wereld. Zo komen de Hollywoodsterren Terry Crews & Amber Heard en de Amerikaanse R&B zanger Akon naar de Summit. Verder zullen drie Nobelprijswinnaars spreken tijdens de conferentie: professor Muhammad Yunus, Kailash Satyarthi en Tawakkol Karman.

Eerder waren ook al oud-president Mary Robinson, zanger/activist Sir Bob Geldof en de Nederlandse paralympische sporter Bibian Mentel bevestigd. Het programma van One Young World is nog in ontwikkeling en wekelijks worden nog nieuwe gasten bekendgemaakt.

3619 getoond, 124 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *