Den Haag gaststad van Nationale Sportweek 2018: 15 t/m 29 september

Den Haag is van 15 tot en met 29 september 2018 één van de vijf gaststeden van de Nationale Sportweek 2018, dat meldt de gemeente in een persbericht. Onderdeel van het programma in Den Haag is onder andere een sportieve opening van het parlementaire jaar 2018/2019.

Nationale sportweek 2018 den haag gaststad 15 t.m 29 september NOC*NSF

De Sportcampus is het symbool van sportstad Den Haag. Archieffoto: Richard Mulder

Nationale Sportweek 2018: van clinics tot wedstrijden

Tijdens de Nationale Sportweek organiseren honderen sportclubs, sportbonden en organisaties allerlei clinics, toernooien en demonstraties in de stad. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF en heeft als belangrijkste doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door de 10@10 challenge met kickbokser Rico Verhoeven. Omdat kinderen in Nederland te weinig bewegen, daagt Rico alle basisschoolkinderen op 26 september 2018 uit om om 10.00 uur, tien minuten te bewegen.


Richard de Mos, wethouder van Sport in Den Haag zegt op de site van de Nationale Sportweek: “Sport is een machtig middel ter bevordering van verbinding, daar zetten we als stad dus ook vol op in. We zijn er trots op om hostcity van de Nationale Sportweek te zijn dit jaar, dit is een bevestiging van onze goede samenwerking met NOC*NSF en we zien een prachtweek vol sportieve activiteiten tegemoet.”

15-jarig jubilieum

Het is alweer de vijftiende keer dat de Sportweek wordt georganiseerd. Normaal is slechts één stad gaststad van de Sportweek. Om het jubileum van de Nationale Sportweek te vieren duurt deze ongeveer twee weken. Hiermee vindt tevens een overlap plaats met de Europese week van de sport. Om dezelfde reden zijn is er dit jaar dus niet één, maar zijn er gaststeden. Naast Den Haag, zijn ook Helmond, Groningen, Heerenveen en Deventer gaststad van de Nationale Sportweek 2018.

Gaststeden laatste vijf edities van de Nationale Sportweek 
2017: Rotterdam
2016: Utrecht
2015: Doetinchem
2014: Roermond
2013: Tilburg (met de afsluiting op waddeneiland Texel)

3032 getoond, 121 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *