Den Haag investeert in binnenstad: plannen voor Museumkwartier

Foto: Jurjen Drenth/Den Haag Marketing

Foto: Jurjen Drenth/Den Haag Marketing

Den Haag gaat investeren in de buitenruimte van de binnenstad. Ook wil het college een Museumkwartier aan en rond het Lange Voorhout. Dat is vastgelegd in de herziene Binnenstadsagenda 2015-2018.

Extra inspanningen
In 2015 zullen naar verwachting 31 tot 32 miljoen bezoekers de Haagse binnenstad bezoeken. Dat is bijna net zoveel als in het topjaar 2010. Marktpartijen en de gemeente dragen met investeringen in winkelgebieden, woningen en parkeervoorzieningen bij aan de aantrekkingskracht van het gebied. Om ervoor te zorgen dat de binnenstad ook in de toekomst mooi, veilig en bereikbaar blijft zijn extra inspanningen nodig. Het college heeft hiervoor ambities geformuleerd en gaat daaraan samen met ondernemers, inwoners en andere betrokkenen invulling geven.

Museumkwartier
Den Haag heeft met de plannen voor realisatie van een Museumkwartier aan en rond het Lange Voorhout een grote kans om een internationaal concurrerend toeristisch aanbod te realiseren. De kern van dit plan is het verplaatsen en uitbreiden van het Eschermuseum en de realisatie van een Delfts Blauwmuseum in het vrijkomende paleis. Dit plan kan het bestaande aanbod aan musea en attracties in de binnenstad verder versterken. Ook zijn er goede mogelijkheden om de omliggende winkelgebieden Denneweg en Plein en omgeving verder te versterken. Een plan voor het Museumkwartier wordt momenteel uitgewerkt.

2634 getoond, 230 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *