Den Haag klaar voor de toekomst met Techniek InnovatieHuis (video)

Op dinsdag 3 oktober 2017 is het ROC Mondriaan Techniek InnovatieHuis op de Tinwerf in Den Haag geopend.

Dit maakt Den Haag de eerste stad in Nederland met een onderwijslocatie waar wordt gewerkt met de nieuwste technieken en innovaties. In dit vooruitstrevende gebouw werken de vier scholen van ROC Mondriaan samen aan de toekomst van hun studenten en een toekomstbestendig Nederland.

foto: Haagse Dingen

Foto: Haagse Dingen

Richting de toekomst
Den Haag zet hiermee een nieuwe norm voor het hedendaags onderwijs en versterkt de positie van Nederland als voorloper op het gebied van techniek en innovatie. Den Haag zet de norm Met de komst van het Techniek Innovatie Huis maakt regio Haaglanden sprongen richting de toekomst.

Het nieuwe onderwijs gebouw biedt kansen voor studenten, maar ook voor het regionale bedrijfsleven. Op de nieuwe locatie leidt ROC Mondriaan studenten op tot medewerkers van de toekomst en werken zij aan actuele vraagstukken uit het bedrijfsleven uit onder andere Den Haag, Delft, Leiden en Westland.

foto: Haagse Dingen

Foto: Haagse Dingen

Samen onder een vleugel
Hierdoor weten beide elkaar tijdens, maar ook na de studie te vinden. De opleider biedt studenten een aantrekkelijke en innovatieveleeromgeving en beantwoordt de vraag naar studenten en medewerkers in het technisch werkveld. Innovatief centrum Het Techniek Innovatie Huis wordt onderdeel van de Campus Techniek en ICT van ROC Mondriaan. De vier scholen binnen de campus, ICT, Bouw en Infra, Metaal-, Elektro- en Installatietechniek en Autotechniek en Mobiliteit komen hier samen.

foto: Haagse Dingen

Foto: Haagse Dingen

De scholen gaan in verschillende labs werken met de nieuwste technieken en innovaties zoals 3D Printing, Virtual Reality en Serious Gaming. Hier worden studenten opgeleid met de kennis en kunde die nodig zijn in de toekomst.

1203 getoond, 73 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *