Dien nu jouw droom voor Den Haag in, DDD Award brengt hem in vervulling!

DDD Award

Foto: merkdenhaag.nl (rechtenvrij)

Heb jij een droom waarmee je Den Haag kunt verbeteren? Dien hem dan nu in en daag Haagse ondernemers uit jouw droom te verwezenlijken!

Dien nu jouw droom in!
DDD Award (Dromen, Denken, Doen Award) koppelt Haagse inwoners aan ondernemers om van Den Haag een betere stad te maken. Tot en met 20 januari 2018 kunnen inwoners uit Den Haag een droom indienen. Beschrijf de droom hieronder in een reactie of op onze facebookpagina. Mailen kan ook naar info@denhaagdirect.nl. Laat altijd jouw naam en e-mailadres achter. Geef duidelijk aan in welke wijk het probleem zich voordoet.

Zo werkt de DDD Award
Dromenfase
In de eerste week van februari kunnen mensen stemmen op hun droom van voorkeur. De negen dromen met de meeste stemmen worden gepresenteerd aan ondernemers tijdens het Dromen Event op 15 maart 2018. De ondernemers worden vervolgens uitgedaagd om een plan in te dienen om de droom te verwezenlijken.

Denkenfase
In de denkenfase kunnen ondernemers en ondernemende Hagenaars, hun plannen (max 3 A4) indienen om één of meerdere dromen te realiseren. Een jury beoordeelt deze plannen en de beste worden gepresenteerd op het Denken Event. Op basis van de presentaties bepaalt de jury welke drie ondernemers naar de finale gaan.

Doenfase
Deze drie finalisten werken hun idee uit tot een volwaardig businessplan. Op het Doen Event ná de zomer proberen zij de jury ervan te overtuigen dat hun plan het beste is om een van de dromen te verwezenlijken. De winnaar ontvangt de DDD Award en 10.000 euro om het plan ook daadwerkelijk uit te voeren.

Jouw droom gaat door naar de stemronde als jouw inzending te maken heeft met:
1) mens of milieu;
2) niet de taak is van de wijkbeheerder, woningcorporatie of gemeente (dus geen kapotte stoeptegels, of een gevaarlijk fietspad enz.);
3) voorzien is van alle contactgegevens (deze gegevens worden niet op de website vermeld en zijn alleen bekend bij de organisatie). Je krijgt indien je gekozen wordt een rol bij het informeren van de ondernemers om deze droom aan te pakken, bijvoorbeeld door het opnemen van een filmpje over de droom.

 

Inzendingen DDD Award editie 2016
Zie hieronder de dromen die tijdens de editie van 2016 de meeste stemmen kregen, om een beeld te krijgen van het type droom waar wij naar op zoek zijn. Heb jij een soortgelijke maatschappelijke droom? Aarzel dan niet om hem in te sturen!

Luchtkwaliteit
Situatie: In onze drukke stad is de luchtkwaliteit op veel plaatsen slecht. Door de vele drukke wegen en de te verwachten toename van inwoners en verkeer, wordt het in de toekomst alleen maar drukker. Met gezondheidsrisico’s en gevaarlijke verkeerssituaties als gevolg.
Droom voor Den Haag:
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat luchtkwaliteit in de stad verbetert?

GFT-afval als inkomstenbron?
Situatie: In grote delen van de stad wordt het GFT- en tuinafval niet meer opgehaald. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook bijzonder onhandig voor de bewoners in deze wijken die een tuin hebben. Nu moeten deze bewoners het vele groen uit de tuin klein maken, in een vuilniszak stoppen en vervolgens in een ORAC deponeren. Niet alleen zorgt dat voor veel meer gebruik van vuilniszakken dan nodig, maar veelal gaan de vuilniszakken ook kapot door scherpe takken etc. Kinderen worden in deze wijken nu ook niet gestimuleerd om GFT-afval apart te houden.
Droom voor Den Haag:
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het groene afval op verantwoorde wijze wordt opgehaald en verwerkt?

Leerwerkplekken die breed opleiden
Situatie: Sommige jongeren willen heel graag een diploma halen, maar zij lopen vast omdat zij niet voor 1 vak willen of kunnen kiezen. Die keuze komt eigenlijk nog een beetje te vroeg of zij hebben een hele brede interesse. Het zou mooi zijn als er een leer-werktraject of oriëntatie-traject komt waarbij jongeren ervaring op kunnen doen in verschillende beroepen binnen een branche. Om uiteindelijk een goed onderbouwde keuze te kunnen maken of twee vakken te kunnen uitoefenen. Dit scheelt hen tijd, zodat zij sneller een diploma halen.
Droom voor Den Haag:
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat jongeren in een leerwerktraject breed worden opgeleid?

Ouderen vereenzamen
Situatie: In Den Haag wonen veel kinderen en ouderen. Er is al jaren een trend te zien dat kinderen minder lezen en ouderen vereenzamen en geïsoleerd raken. Terwijl het voor de kansen en levensvreugde van beide groepen goed is om deze trend te keren. Het is aangetoond dat contact tussen ouderen en kinderen een positieve invloed op beide groepen heeft.
Dromen voor Den Haag:
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat oud en jong in contact met elkaar komt en de jeugd wordt gestimuleerd tot lezen en het vereenzamen van ouderen wordt verminderd?

10875 getoond, 101 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *