Directie HTM stopt ludieke actie met vogelhuisjes bij eindpunt Kijkduin

Vogelhuisjes kijkduin eindpunt

Update 31-7-2017: HTM Directie stemt alsnog in met verlenging actie vogelhuisjes bij Kijkduin

Toeristen die opstappen bij de eindhalte van bus 23, 24 en 26 in Kijkduin gaan er bijna dagelijks mee op de foto: de ruim 80 vogelhuisjes die zijn gemonteerd op het HTM-gebouwtje voor buschauffeurs. De vogelhuisjes zijn gemaakt door buschauffeur Peter Heemskerk, die deze verkoopt om geld in te zamelen voor de spierziekte van zijn kleinzoon. Nu moeten de vogelhuisjes alweer weg van de HTM directie, en dat vinden de buschauffeurs, zacht uitgedrukt, erg jammer.

Peter zamelt al jaren op verschillende manieren geld in voor de ziekte van Duchene waar zijn kleinzoon ook aan lijdt. De vogelhuisjes actie is begonnen toen de kleinzoon van Peter wilde knutselen. Peter zamelde wat hout bijeen en samen maakte ze die middag na schooltijd een vogelhuisje. Verschillende mensen wilde ook wel zo vogelhuisje en dat bracht Peter op het idee de om vogelhuisjes te verkopen om geld in te zamelen.

De vogelhuisjes op Kijkduin
Een buschauffeur die ook een huisje kocht bij Peter hing deze op bij de eindhalte van Kijkduin en deelde dit onder de collega’s waarna de bestellingen bij Peter binnen stroomde. Op de eindhalte hangen nu al ruim 80 vogelhuisjes en deze bonte verzameling, die bijna kunst te noemen is, trekt veel bekijks. Peter is zojuist terug van vakantie en kan de aanvragen bijna niet meer aan. Hij heeft nog ruim 50 bestelling uitstaan voor een vogelhuisje, een geweldig succesvolle actie zou je zo zeggen.

HTM steek een stokje voor het ludieke project
Deze week werd Peter gevraagd zich te melden bij de directie van de HTM. Deze hebben hem medegedeeld dat de vogelhuisjes op Kijkduin weg moeten. De huisjes zouden schade aanbrengen door het vast timmeren ervan en ook zou de HTM directie het geen gezicht vinden al die vogelhuisjes op hun gebouw. Vele HTM buschauffeurs zijn het nu totaal niet eens met dit besluit van de directie en zijn een onderling Facebook actie begonnen om vogelhuisjes op de eindhalte te behouden.

Vogelhuisjes binnen een week weg
De directie heeft medegedeeld dat de vogelhuisje binnen een week verwijderd moeten worden en eventuele schade aan het gebouw moet worden hersteld. Natuurlijk hoopt ook Peter dat de huisjes toch nog mogen blijven, maar heeft zich wel al neergelegd bij het besluit en gaat aanstaande dinsdag beginnen met het verwijderen van de vogelhuisjes. De 50 vogelhuisjes die nog in de bestelling staan gaat hij natuurlijk wel afmaken want elke euro is er 1 voor onderzoek naar deze vervelende ziekte. De vogelhuisjes die worden verwijderd mogen de buschauffeurs, die ze gekocht hebben, na dinsdag bij hem komen afhalen zodat ze op een andere mooie locatie gehangen kunnen worden.

Wil jij ook een vogelhuisje bestellen voor 5 euro om het onderzoek van de ziekte van Duchene te steunen? Voeg Peter toe op Facebook door hier te klikken en stuur hem een privé bericht. Wil je de actie van de buschaufeurs steunen? Onderteken dan de petitie door hier te klikken.

5588 getoond, 2812 bekeken

22 thoughts on “Directie HTM stopt ludieke actie met vogelhuisjes bij eindpunt Kijkduin

 1. Jammer dat er weer mensen zijn die menen hier weer commentaar op de htm chauffeurs moeten geven omdat ze een keer iets met de htm of chauffeurs hebben gehad waar ze hun gelijk niet konden halen ,lees nou even waar het om gaat mense om kinderen met een DODELIJKE ZIEKTE wees niet zo egoistisch en denk eens als je zelf zo een kind of klein kind hebt !!!!!

 2. Ja ik ken het wel begrijpen ht is een goede aktie tegen Duchene. Hij had ook ze baas kennen vragen voor geld toch? Maar wel mooi die voegelhuisies op Kijkduin

 3. Iedereen kan zien dat het hier natuurlijk niet gaat over een baas die z’n chauffeur niet steunt. Ik wed dat die chauffeur die de actie begon deze scheldpartijen van zijn collega’s ook niet heeft gewild. Nee, hier gaat het om een groep buschauffeurs die al heel lang bij de HTM werkt en die daar goed verdienen maar nooit tevreden zijn. Ze stappen ook nooit op want ze verdienen overal minder. Een groep die alles aangrijpt om het eigen bedrijf af te zeiken waar ze al jaren goed van eten. Denk daar maar es over na!!!

 4. De directie moet zich dood schamen! In plaats van dit te verbieden zouden ze het moeten ondersteunen. Wees blij dat je personeel zo begaan is met mensen met die ziekte in plaats van de grote baas uit te hangen die bepaald wat er wel en niet mag. Schande!

 5. De HTM zou om het gezicht te redden wel een stelage kunnen laten bouwen, waar vervolgens de huisjes aangehangen kunnen worden, dan word er niet meer zo een “hele grote” schade aan het gebouw aangericht.

 6. Als de HTM zo begaan is met hun huisje voor beschadigingen aan de buiten wandlaten ze dan ook vertellen dat al weken zo niet maande toiletten het niet doen door verzakking van het huisje het is los op zandgrond gebouwd …

 7. Dat sommige mensen het heerlijk vinden om anderen met een goed bedoelde aktie gelijk gaan afbranden ? Je zal het maar voor die kindertjes willen doen terwijl je weet dat je eigen klein zoon het niet zal gaan redden, wij noemen dit bij ons STUMPERS

 8. Die chauffeurs denken dat ze alles maar mogen. Zou mij niets verbazen als het dezelfde zijn die me een grote mond geven als ik vriendelijk vraag of ze de zware motor van hun bus kunnen uitzetten als ze hier beneden staan te roken.

  1. Roken? Ik heb de htm bussen al sinds 2012 ofzo niet meer zien roken? Sinds ze op aardgas rijden heb je daar geen last meer van. Daarbij malen een aardgasmotor ook nog eens flink minder lawaai dan een dieselmotor.

  2. Jammer meneer van dalen dat u niet begrijpt waarom het gaat waarschijnlijk geen of alleen gezonde kinderen en dan hier iets negatiegs neerzetten omdat u toch maar u gelijk wil halen jammet dat u zo kortzchtig bent klagen moey u ergens anders doen en reageten op het onderwerp voor zover u over enige emphatie beschikt

 9. Lijpe gaste die HTM chaufeurs. Als ik een actie wil doen voor een goed doel mag ik dat toch ook niet doen op de muur van het kantoor van me baas????

  1. Hangt helemaal van je werkgever af. Maar je moet het wel eerst even met hem/haar bespreken, toestemming vragen en toestemming krijgen.

 10. Eindelijk eens iets positiefs omtrent de htm, maar nee dat wil de htm natuurlijk niet.dat is slecht voor het imago
  Mischien kunnen hier een uitzondering of oplossing voor vinden

 11. Tuurlijk. Iedere werknemer heeft het volste recht om op de panden van z’n werkgever van alles aan de muur te spijkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *