Documentaire film ‘Spinoza, een vrije denker’ in Cannes genomineerd

spinoza poster - 3Ik zag deze film een jaar geleden bij Pathé City in Amsterdam. Een week later was de première in Pathé Buitenhof in Den Haag. Vervolgens draaide de film in dertien theaters en kreeg later nog een reprise. De film blijkt ook internationaal aan te spreken en is in Cannes in de prijzen gevallen.

Op 13 oktober zal tijdens het 7e Cannes Corporate Media & TV Awards in het Carlton Hotel in Cannes bekendgemaakt worden of de film ‘Spinoza, een vrije denker’, van producent Robin Lutz de Grand Prix-, gouden-, of zilveren prijs gewonnen heeft.

Eerste inhoudelijke film over Spinoza
De Nederlandse filosoof Baruch Spinoza (1632-1672) is een van ’s wereld grootste denkers. Toch is het bij het grote publiek nauwelijks bekend wie hij was en wat zijn gedachtewereld nog altijd betekent voor de huidige samenleving. Spinoza was een van de eerste denkers die betoogde dat alle mensen gelijk zijn en dat iedereen de vrijheid moet krijgen te geloven, te denken en te zeggen wat hij of zij wil. Een tijdloze boodschap van een vrije denker uit de zeventiende eeuw.

Spinoza, een vrije denker van Robin Lutz is de eerste inhoudelijke film over het leven en denken van Spinoza en zijn tijd. De film, die documentaire, 3D animatie en speelfilmelementen gebruikt, laat zien wat zijn denken betekent voor onze huidige maatschappij. Spinoza wijst de weg naar een samenleving waarin vrede, vrijheid en recht centraal staan, waarin iedere mens de kans krijgt gelukkig te zijn.

Makers:
Regie, productie en camera: Robin Lutz;
Scenario: Rob de Barnbanson, Robin Lutz;
Geluid: Louis Zarli;
Montage: André Bijma;
Geluidsnabewerking: Bob Kommer Soundstudio’s;
Animaties: Mirage 3D;
Presentator en adviseur: prof. Dr. Wiep van Bunge;
Voice over: Robin Lutz;
Inner voice: Richard Brakkenburg;
Wetenschappers: prof. Dr. Wiep van Bunge, prof. Peter Hagoort, prof. Dr. Vincent Icke; Beschermheer: burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag

Spinoza, een vrije denker is geproduceerd door Robin Lutz in samenwerking met de Joodse Omroep. Sinds januari jl. is de Joodse programmering ondergebracht bij de EO.

370 getoond, 166 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *