Drie verkiezingsonderwerpen aan bod in ‘De Slag om het IJspaleis’: 9 januari

Foto: Pixabay (ulleo)

Foto: Pixabay (ulleo)

In de politieke talkshow De Slag om het IJspaleis komen op 9 januari 2018 drie verkiezingsonderwerpen aan bod. In de Centrale Bibliotheek wordt dan gesproken over duurzaamheid, mobiliteit en armoedebeleid.

Duurzaamheid, mobiliteit en armoedebeleid
Wethouder Rabin Baldewsingh is te gast voor een gesprek over het Haagse armoede- en schuldenbeleid. Ook wordt met de PvdA’er teruggeblikt op de twintig jaar die hij actief is in de gemeentepolitiek, maar waar hij na de verkiezingen uit vertrekt.

Het themagesprek gaat over mobiliteit. Een panel bestaande uit Bert Mooren (directeur VNO-NCW West), Erik Beenen (manager Reizigers HTM) en Arnold van der Heijden (voorzitter Haagse afdeling reizigersvereniging ROVER) buigt zich over de vraag hoe het openbaar vervoer in de Haagse regio kan verbeteren. Mieke van Dixhoorn, politiek verslaggever van Den Haag Centraal, inventariseert tijdens het themagesprek de meningen van politiek en publiek.

Het onderwerp duurzaamheid wordt op de agenda gezet door Noud te Riele, voorzitter van Coöperatie Langebeesten Energie(k). Hij is een van de drijvende krachten achter het Warmtemanifest dat verschillende Haagse bewonersorganisaties hebben gepresenteerd.

Over de talkshowreeks
Elke tweede dinsdag van de maand organiseert stichting Debatmeester in samenwerking met weekkrant Den Haag Centraal een live talkshow met politieke inslag. De reeks stelt Hagenaars in stelling zich in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 te verdiepen in de Haagse gemeentepolitiek en laat lokale politici kennismaken met hoe in de stad over vraagstukken wordt gedacht. Presentatie is in handen van Ivar Lingen en Theodore Pronk

Editie#3
9 januari 2018
18:00 – 19:00 uur (inloop vanaf 17:45 uur, borrel na afloop)
Centrale Bibliotheek aan het Spui (eerste etage)
Gratis toegang
www.debatmeester.com

Bron: Persbericht

 

 

1912 getoond, 110 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *