DuneArt: uniek evenement rondom watertoren Scheveningen 8 t/m 10 juni

Wat is DuneArt?

De neoclassicistische watertoren uit 1874 vormt in de skyline van de Scheveningse duinen een iconisch hoogtepunt. Rondom deze watertoren vindt van vrijdag 8 tot zondag 10 juni 2018 een bijzonder evenement plaats. De toren en de duinen eromheen bieden komend weekend podium aan 40 kunstenaars. Dunea, beheerder van het duingebied tussen Monster en Katwijk, is ‘gastheer’ en met een dankbare knipoog is dit culturele evenement DuneArt genoemd.

Het concept van DuneArt is kunst en cultuur, natuur en muziek te verbinden op een bijzondere locatie. Het fraaie duingebied vormt meer dan een decor; kunstenaars gaan ter plekke aan het werk en laten zich inspireren door de omgeving, bezoekers zijn welkom om over hun schouder mee te kijken. Beeldhouwers, schilders, fotografen en filmers, ze zullen deze dagen allen op hun eigen manier een verbinding aangaan met de natuur om hen heen. Voor bezoekers die meer willen dan alleen toekijken, worden er iedere dag verschillende workshops gegeven. Ook podiumkustenaars zijn ruim vertegenwoordigd; met onder meer gedichten en verhalen, muziek, theater en poppenspel komt een brede programmering voor het voetlicht.

Expositie ‘WATER’ in de watertoren; je mag erin ….

Tot slot is gedurende deze drie dagen in de watertoren een expositie ingericht met werk van de deelnemende kunstenaars met als thema (hoe kan het ook anders?) WATER. Een buitenkans om deze imposante toren, die nog altijd in gebruik is, van binnen te bekijken.

DuneArt is een initiatief van Art&Jazz en KopS (Kunst op Scheveningen).

WANNEER?: 8, 9 en 10 juni van 10.00 tot 17.00 uur.

De feestelijke opening is vrijdag 8 juni om 16.00 uur. De opening wordt verricht door Wim Drossaert, directeur van Dunea Duin & Water en er is muzikale en kunstzinnige dichterlijke omlijsting van respectievelijk Willem de Beer en Nico Maas en Marije Hendrikx, Tony Schwartz en Lichel van den Ende.

Zie www.duneart.nl voor het volledige programma, de deelnemende kunstenaars en verdere informatie. DuneArt is vrij toegankelijk. DuneArt wordt gesponsord door meerdere sponsoren, waaronder Feest aan Zee, Fonds 1818 en SIOS.

Hoe kom ik er?

DuneArt vindt plaats rondom de watertoren van Dunea (hoek Harstenhoekweg/Pompstationsweg) midden in het duingebied van Scheveningen. De locatie is niet per auto te bereiken. Het beste kun je te voet naar de locatie komen vanaf de kruising Alkemadelaan-Pompstationsweg of Zwolsestraat-Harstenhoekweg. Ook per fiets goed bereikbaar.

Kom je per auto, dan kun je het beste parkeren in de parkeergarage van BKS parking aan de Zwolsestraat 426. Hier is ruim voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Je kunt daarna lopend (5 min.) de watertoren bereiken.

Met openbaar vervoer stap je uit bij de laatste halte van tram 1 of 9, of bus 23 (Zwarte Pad). Daarna kom je na een korte wandeling bij de watertoren.

Voor mindervaliden, maar ook geïnteresseerden, is er vervoer per elektrische auto aanwezig, beschikbaar gesteld door Preuninger (Hyundai-dealer), dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur, tussen de parkeergarage aan de Zwolsestraat en de watertoren van Dunea.

 

2972 getoond, 292 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *