Duurzame voertuigen op Haagse Energiebeurs 2014

energiebeurs 2014

Aanstaande zondag, 5 oktober, vindt in-en rondom het stadhuis van Den Haag de Haagse Energiebeurs 2014 plaats. Op deze beurs kom je onder andere van alles te weten over duurzaam vervoer. In deze blog worden de activiteiten rondom dit thema verder toegelicht.

Op het Mobiliteitsplein van de Energiebeurs is staat alles in het teken van duurzaam vervoer. Gastheer op het Mobiliteitsplein is Hagenees Fred Zuiderwijk.

Op de beursvloer staan onder andere bedrijven die je kennis laten maken met duurzame mobiliteit. Zo tref je er fietsen waarvan het frame gemaakt is van bamboe en elektrische fietsen waarvan de accu volledig wordt opgeladen door middel van zonnecellen in de wielen.

auto energiebeurs

Volop activiteiten voor autoliefhebbers
Ook voor autoliefhebbers is er genoeg te beleven. Je kunt op de foto met autocoureur Tom Coronel, een foto laten maken met een supersnelle duurzame raceauto of een proefrit maken in een duurzame (elektrische of groen gas) auto. Wie zelf met de auto naar het stadhuis komt kan de bandenspanning van zijn auto gratis laten controleren en mocht dat nodig zijn direct op de juiste spanning laten brengen. Want wist je dat 60% van de auto’s in Nederland met een te lage bandenspanning rijdt en dat dit 2 tot 5 procent extra brandstof kost?

Proefritten
Naast proefritten in een auto kun je ook proefritten maken op een duurzame fiets, scooter of funmobiel. Wie zich liever niet waagt aan een proefrit kan plaatsnemen in een simulator van het Nieuwe Rijden om de effecten te ervaren van een andere rijstijl.

Andere thema’s die zondag 5 oktober centraal staan zijn stadslandbouw en biologische voeding. Meer informatie over het programma van de Haagse Energiebeurs 2014 is te vinden in deze blog of op de website van Duurzaam Den Haag.

562 getoond, 76 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *