E-bike les voor Senioren (video)

We waren te gast bij een E-bike les voor Senioren georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland. Deze test werd gehouden op het terrein van sportvereniging H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan in Den Haag. Juist om duidelijk te maken dat een E-bike een hele overstap is met al zijn beperkingen. Wat zijn de verkeersregels en dergelijke.

fiets

Foto:Haagse Dingen

Veilig en comfortabel fietsen
We willen allemaal zo lang mogelijk blijven fietsen en er zoveel mogelijk plezier aan beleven. Fietsen is gezond en houdt mensen mobiel. Het is belangrijk dat u zo lang mogelijk en op een veilige manier kunt blijven fietsen. In een ontspannen sfeer werd informatie over diverse aspecten van veilig en comfortabel fietsen behandeld.

Oudere verkeersdeelnemers zijn soms kwetsbaar. Zij hebben vaak al lang geleden hun rijbewijs gehaald. Intussen zijn er verkeersregels veranderd, verkeerssituaties aangepast en is het vooral veel drukker geworden op de weg. Daar komt bij dat mensen, naarmate ze ouder worden, te maken kunnen krijgen met fysieke en mentale veranderingen.

fiets

Foto:Haagse Dingen

Hoewel senioren vaak jarenlange ervaring hebben in het verkeer, is de kans op letsel bij een ongeval daardoor voor senioren groter. En het aantal senioren in ons land groeit. Daarom is veilige mobiliteit voor senioren een belangrijk doel.

Doe de online verkeerstest
Met de online verkeerstest van Veilig Verkeer Nederland ontdekt u in 2 minuten of uw kennis van de verkeersregels voor fietsers nog up to date is. Doe de online verkeerstest.

 

2235 getoond, 52 bekeken

One thought on “E-bike les voor Senioren (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *