Een blokhut of tuinhuis kopen? Hier moet je aan denken!

Bron: Pixabay (Barni1)

Ben je van plan om een tuinhuis of blokhut aan te schaffen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. De onderstaande checklist kan je helpen bij het vinden en het plaatsen van het perfecte tuinhuis!

Plaats

Een van de belangrijkste dingen is natuurlijk de plek waar het tuinhuis of blokhut komt te staan. Daarbij moet je onder andere rekening houden met de grootte van je tuin. Wil je in de toekomst het tuinhuisje uitbreiden met bijvoorbeeld een overkapte gedeelte? Laat dan extra ruimte over wanneer je het bouwwerk gaat plaatsen. Tevens is het van belang om te bedenken hoeveel ramen je wilt hebben en waar deze geplaatst moeten worden.

Vergunning

Heb je een vergunning nodig voor het plaatsen van het tuinhuis? Of dit zo is hangt van een aantal factoren af. In veel gevallen kan het tuinhuis vergunningsvrij gebouwd worden mits het voldoet aan onderstaande criteria. Deze regels gelden alleen voor het bouwen van een tuinhuis in de achtertuin.

  • Oppervlakte is kleiner dan 30 vierkante meter en de nokhoogte is kleiner dan 3 meter
  • De plek waar het tuinhuis komt te staan zit minimaal 1 meter van de erfafscheiding.

Houd hierbij wel in gedachten dat elke gemeente haar eigen richtlijnen mag opstellen, dus informeer goed voordat je het bouwwerk gaat plaatsen.

Basis

Nadat je een plek hebt gekozen is het belangrijk om rekening te houden met de basis waar het thuis op komt te staan. Is dit een betonnen of een houten vloer? Wat is het gewicht van het bouwwerk en is de vloer waterpas? Als je elektriciteit of water in je tuinhuis wilt hebben dan moeten hiervoor leidingen aangelegd worden.

Natuurlijk zijn er meer aspecten waar je rekening moeten houden bij het plaatsen van een tuinhuis. Voor professioneel advies en aanschaf van jouw droom blokhut of tuinhuis ga je naar Blokhutwereld!

457 getoond, 173 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *