Een edelsteenbehandeling in Den Haag: warmte en kalmte!

11794573_10154190062254896_2169668779866204228_o (1)Het gebeurt niet vaak dat mijn hoofd helemaal leeg is, op de boottocht die ik laatst in Turkije deed na dan. Maar dat is logisch; daar is niet veel te doen behalve wat lezen, middagdutjes, staren naar de golven, zonnen en natuurlijk eten. Maar dat ik in het drukke bestaan in Den Haag van top tot teen tot rust kom en mijn hoofd geheel leeg is…dat overkomt me niet vaak.

 
11779932_10154190062364896_5396968638961111229_oEen warme ontvangst
Ik krijg vandaag een edelsteenbehandeling. Met veel warmte ontvangt Yolanda Kuip me. Zij is de eigenaresse van Ananda. Ik vind haar gelijk leuk; ze is warm, puur en enthousiast en ze zet meteen een theetje voor me. Haar zaak zit in het pand van afslankstudio Bailine, midden in het centrum. Het ruikt er lekker, het interieur is mooi op elkaar afgestemd en de sfeer is relaxed. Als mensen een behandeling krijgen is Bailine gesloten. Zo is er alle ruimte voor de klant.

 

11807372_10154190062674896_3932406073946770513_oHelemaal in het wit
We maken kennis en ze stelt me wat vragen, o.a. of ik het ooit eerder heb ondergaan en of er dingen zijn waar ik last van heb. Ik zeg dat ik het druk heb gehad de laatste tijd en weer een keer hoofdpijn had, maar verder is alles oké. Ze vertelt wat de bedoeling is en vraagt of ik katoenen kleding aanheb. Omdat ik net uit een zakelijk gesprek kom, heb ik een jurkje aan. Wel heb ik een witte joggingbroek bij me. Ik krijg van haar een wit T-shirt, waardoor ik helemaal in het wit gekleed ben. Dat komt niet vaak voor. Ik pas perfect in het interieur nu, en op één of andere manier staat het me ook best chill.

11807617_10154190062769896_4302893754208945020_oEr is ruimte voor rust
Het is tijd om naar de kamer te gaan. Wat een mooie ruimte! Er branden kaarsjes, ik ruik etherische oliën. Het is er knus en fijn. Ik ga op de houten massagetafel liggen en kom meteen tot rust. Alleen het liggen in zo’n ruimte is al fijn, haha… Nadat ik “ja” geantwoord heb op haar vraag, legt Yolanda een kussen onder mijn knieën en een onder mijn hoofd. Dan legt ze overal kristallen stenen om me heen. Daarna legt ze de uitgekozen stenen voor mijn persoontje op de energiepunten (chakra’s) van mijn lichaam. Daarna word ik word in katoenen doeken gewikkeld zodat de edelstenen goed hun werk kunnen doen. Bovenop legt ze ook nog eens dekentjes, zodat ik het niet koud krijg. Het voelt alsof je liefdevol wordt ingepakt, net als een baby. Geborgenheid. We praten niet. Er is ruimte voor rust, bezinning en diepe ontspanning. De stenen versterken dat geheel.

11822973_10154190062764896_1801136633776997713_oIk denk even aan vroeger..
Yolanda is klaar met de stenenlegging en blijft in de ruimte. Sommige mensen vallen in slaap, zo rustgevend is het. Ik dommel ook even weg en was al een beetje aan het dromen.. Kort erna word ik weer wakker. Het is fijn zo in alle rust. Ik kijk om me heen en besef dat mijn hoofd helemaal leeg is en dat ik gelukkig ben. Dit is waar ik het mee moet doen, met mezelf. En als ik het te druk heb, hoor ik die momenten van rust in te plannen zodat ik meer aan kan. Ik denk even aan vroeger, aan mijn biologische moeder en Beppe (mijn Friese oma) die beiden gestorven zijn, en word een beetje emotioneel. Ik ben mooi zoals ik ben en ik ben blij dat zij onderdeel van mijn leven zijn geweest. Yolanda haalt rustig de stenen weg, pakt me weer helemaal in en laat me nog even 10 minuten liggen. Als ik langzaam opsta en de kamer uitkom, staat er een glaasje edelsteenwater voor me klaar. Gewoon water met een licht smaakje; smaakt prima en is ook nog reinigend. De stenen die ik zojuist op mijn lichaam heb gehad, liggen te reinigen in wat kommen met water.

Echte aandacht aan anderen
11822972_10154190062444896_8873432234812546976_oYolanda zit op de bank en ik ga naast haar zitten, helemaal zen. Ik straal gewoon, ik voel het. Wat een heerlijk gevoel dit! Ze schenkt wat thee voor me in en ziet dat ik erg ontspannen ben. We praten wat na over de behandeling, waarom ze is gestart met haar zaak. Ik merk dat ze dit werk écht vanuit haar hart doet. Ze is betrouwbaar, liefdevol, heeft veel kennis van mensen én stenen en ze geeft échte aandacht aan anderen. Dat kunnen niet veel mensen. Toevallig kijk ik naar de klok en zie ik dat het bijna etenstijd is. “Arjan komt zo thuis en daar moet ik voor koken” zeg ik terwijl ik op sta. En dan zeg ik: “weet je, ik blijf nog even zitten want mijn thee is nog niet op”. Doe rustig aan, Van der Beek, denk ik. ”Hij neemt eerst maar wat pinda’s als hij thuiskomt”, zeg ik. En zo drink ik rustig mijn thee op en koop ik daarna nog twee producten van Utsukusy voor mijn gezichtsverzorging; een hydrolaat van viooltjes en een Ayurvedische pitta-olie. Ze ruiken zalig!!

e2bd9ea939-yo4Hoe vaak maak jij nou tijd voor jezelf?
Thuis voel ik nog steeds de uitwerking, ik ben helemaal relaxed en blij met mijn nieuwe verzorgingsproducten. Terwijl ik kook zit ik dit keer niet op mijn IPad of mobiel, maar ben ik gewoon heel ‘mindfulness’ bezig met koken. Dat blijft nog een paar dagen aan. Ik merk dat ik er bewuster door ben geworden. Zo’n behandeling zou iedereen eens moeten ervaren! Vooral als je moe bent, van hot naar her rent, je teveel of te hard werkt, te weinig tijd voor jezelf neemt of gewoon omdat je nieuwsgierig bent naar deze vorm van ontspanning. Yolanda neemt alle tijd, heeft echte aandacht voor je, heeft enorm veel kennis van edelstenen, is een echte vakvrouw, en ze is nog betrouwbaar en lief ook. Ze zoekt stenen uit die speciaal voor jou geschikt zijn, dus het is een hele persoonlijke behandeling. Er is niks zweverigs aan, stenen komen uit de natuur, en de natuur is goed voor je. Geef je over aan deze ontspannen behandeling, hoe vaak maak jij nou tijd voor jezelf?

De producten
Alle producten die ze gebruikt zijn trouwens 100% natuurlijk. Ze gebruikt en verkoopt de mooie natuurlijke producten van Utsukusy. Het is ontwikkeld met de nieuwste, wetenschappelijke technologieën. Utsukusy-schoonheidsproducten zijn ecovriendelijk, dierproefvrij en wetenschappelijk getest.
Kijk eens op www.ananda-edelstenen.nl voor meer info of om een afspraak te maken. Je bent het waard! 

5224 getoond, 385 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *