Eerste A Night Out alle ingrediënten voor een heerlijke avond Scheveningen!

Foto: Iwan de Brabander

Het muziekconcept A night Out heeft met 6 verschillende locaties in en om het Kurhaus zaterdag 2 juni 2018 de bloemetjes lekker buiten gezet. Met groepen van rond de 25 muziekliefhebbers en een gids en vlaggendrager gaan we die 6 locaties af… Heerlijk genieten van muziek en Scheveningen.

Ontvangst in het magische Kurhaus
Een avondje gezellig met vrienden muziek beleven op een van mijn favoriete plekken, Scheveningen, is hoe mijn avond eruit gaat zien. Eerst met alle muzikanten en crew een hapje eten uit de waanzinnige keuken van La Galleria. Laat ik nou ook nog mijn favoriete gerecht, lasagne, voorgeschoteld krijgen en een van mijn favoriete kunstenaressen Eveline naast me. Gezellig!!! En wauw wat een smaak! En niet alleen ik heb verwende smaakpapillen, maar iedereen om me heen zit te genieten. Na het eten gelijk richting het Kurhaus, waar de eerste mensen al zijn.
Samen met creatieve breinen en muziekgenieters, Bianca van der Werf en Stephanie Brehen sluiten we aan in de rij in de grote zaal van het magische, imposante Kurhaus in de rij tussen nog zo’n 190 anderen die ook voor de muziek komen vanavond. Een muziekexpeditie door Scheveningen staat op de planning en met Lucy Zuiderwijk en Thyrza van Raalte achter het stuur als de uitvoerende breinen kan het niet mis gaan. Per persoon hebben ze al een enorme kennis op dit gebied, dus een combi van deze twee giganten kan maar één ding betekenen, een mooie, hele mooie avond.
Na het ontvangen van onze mooie blauwe kettingen gaan we voor het welkomstdrankje en kletsen we wat bij met verwachte en onverwachte bekenden die we tegenkomen. Thyrza geeft het startsein en we verzamelen bij onze gids en de groepen gaan allemaal naar hun eerste locatie… Nou, ik laat me verassen! A Night Out is begonnen!

Muziek binnen en buiten op het strand
Het concept van muziek op verschillende (bijzondere) locaties is mij al bekend via verschillende kennismakingen met muziekprogrammeur Lucy Zuiderwijk. Door en met haar heb ik op de meest bizarre plekken bandjes als Son Mieux, Mooon en The Stangs gezien en ben dus op alles voorbereid. Onze groep beland als eerst onder De Pier, tussen de rainbow-gekleurde pilaren om daar door een jongen en meisje verwelkomd te worden geheten. Dat jongen en meisje idee ben ik na een gitaarrif van Yaniv de Jong en een zangnoot Mila Stips helemaal kwijt en zie daar twee artiesten staan. Heerlijke rocky sound, dat MOYO. Met lange uithalen en hoe moeilijk ook op deze open locatie, weet Mila zich vocaal goed staande te houden tegen de vette gitaarstrokes van Yaniv.
Van hier naar de volgende locatie, tja waar naartoe? Eerst nog even een selfie met z’n allen en weer door. Bij MOOD Beach  aangekomen horen we de stem van Suzy V (waarvan we op dat moment de naam nog niet wisten). Blijkt dat we iets te vroeg zijn, dus maar even wachten en niet proberen te luisteren… Bij binnenkomst zit Suzy V met gitarist te wachten op ons, stelt zich voor en gaat gelijk los met haar singer songwriter, met uitstapjes naar jazz, songs. Suzy en haar begeleider spelen bij ons met wat hindernissen als pratende mensen en uitvallende microfoon, maar laten zich geenszins van de wijs brengen en knallen gewoon door. Lekkere sound en goed samenspel ook, terwijl ze vandaag pas voor het eerst samen speelden. Op naar het volgende strandavontuur!
Binnen bij The Fat Mermaid staan 3 bekende muziekgiganten met een, voor mij, nieuwe stijl en dus een nieuwe naam… The Limiters! Maakt niet uit wat deze magiërs spelen, alles komt er met een volle 200 procent uit. De strandtent wordt gelijk omgetoverd tot rockpodium. En ook al staan ze in een om-de-hoekje, knallen doen ze als een malle. Vette vocals, drum, bas, gitaar… Alles dus…!

Van de keuken naar de bios naar brasserie?
Tijdens het extra nummer moeten we echt naar de volgende locatie. The Limiters blijven spelen en wij lopen langzaam, heel langzaam, de zaak uit, boulevard op en richting…?
Terug in het Kurhaus krijgen we nog een rondje van de zaak (een extra rondje bovenlangs om de andere groep even de tijd te geven om de locatie leeg te maken voordat groep blauw komt). Van boven gaan we naar beneden en komen in de bijkeuken uit. In de bijkeuken staan/zitten de mannen van Rubenson Music. Met de americana die ze maken hebben ze een lekkere sound met een lastige akoestiek. Lekkere zit- en luistermuziek. De zang van de zanger verdwijnt af en toe tussen de instrumenten door en door het metaal in de ruimte. Als het geluid op zijn stem iets wordt opgeschroefd komt het geheel beter binnen. Na de americana, filmmuziek, nu tijd voor een film denk ik, als we Pathé Scheveningen binnenlopen. In de foyer op de bovenste verdieping staat Vrou.ka. Een paar maanden geleden zag ik ze 5 minuten op HipFest en heb denk ik wel 2 foto’s van ze kunnen nemen. Dus nu voor de retry en dat op deze vette locatie. Lekkere elektronische muziek met gitaar en een superenthousiaste zangeres. Gelijk al een feestje na de eerste noten en dan haalt onze gids ook nog even iedereen van de vloer om los te gaan. En los gaan doet het!!! Nu dan naar de laatste. De groep gaat richting Palace Promenade, waar ik de laatste jaren bijna niet meer binnen ben geweest. We belanden in Brasserie Palace, krijgen een mooie grote (heerlijk smakende) gevulde pasta en Valentina Rose besprenkeld ons met rozenblaadjes, gaat tussen haar saxofonist en gitarist staan en het laatste optreden van de avond is van start gegaan. Lekkere classics die door een zachte, zwoele stem worden gebracht. Met haar burlesque uiterlijk vult ze de sound die ze brengen super aan. Totaalpakket en leuke setting zo voor het raam met de zee op de achtergrond. Wat een heerlijke avond en met nog een groepsfoto is het dan echt klaar. Nou ja, nog even gedag zeggen bij The Fat Mermaid en ze bedanken voor deze avond.

En weer een mooie muziekervaring in the pocket, een die niet meer zo gemaakt zal worden als ie vanavond was… maar A Night Out gaat door, dus hou het in de gaten!!!

Foto’s: Iwan de Brabander
Tekst: Iwan de Brabander

 

3346 getoond, 164 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *