Eerste cruiseschip in de haven van Scheveningen (filmpje)

Foto Haagse Dingen 9897

Foto Haagse Dingen

Op 5 juni 2018 meerde het eerste cruiseschip aan in de haven van Scheveningen. De MS Berlin is een Duits cruiseschip van rederij FTI Cruises GmbH. Het is 139 meter lang en 17,5 meter breed en kan naast een bemanning van 180 personen 412 passagiers vervoeren.

Foto Haagse Dingen 4567

Foto Haagse Dingen

Komst kleine cruiseschepen goed voor toerisme

The Hague Marketing Bureau biedt de passagiers vervoer aan naar enkele belangrijke Haagse attracties. De komst van dit soort kleinere cruiseschepen is goed voor het toerisme en de werkgelegenheid in de stad. Bemanning en passagiers zorgen voor extra bestedingen en de schepen trekken bezoekers naar de haven.

Foto Haagse Dingen 6744

Foto Haagse Dingen

Campagne

‘Daarnaast versterkt het aantrekken van dergelijke schepen het imago van Den Haag als stad aan zee en zet het Den Haag op de kaart bij een nieuw internationaal publiek,’ aldus wethouder Karsten Klein. The Hague Marketing Bureau voert al enkele jaren actief campagne om kleine cruiseschepen naar Den Haag te laten komen en is blij met dit eerste resultaat.

Muzikaal onthaal

Voor deze aankomst werd een feestelijk ontvangst georganiseerd op het Adriaan Maasplein. Het Shantykoor Scheveningen zong uit volle borst en heette zo de toeristen welkom. De toeristen beloonden het koor door zwaaiend dit allemaal te ondergaan. Nadat het schip in de haven aan kwam maakte hij een flinke draai van 180 graden. Dit gebeurde met de hulp van een sleepboot die dit schip bijna als een vis aan het haakje van een hengel de haven binnen trok. Hierna vaarde het schip achteruit naar binnen waar hij na even wat wachten zijn passagiers achterliet.

ssseregf6

Foto Haagse Dingen

Klaar voor de volgende reis

Het personeel aan boord was al druk doende om alles weer netjes te maken. De jonge groep beveiligers van ROC Mondriaan stonden rondom het schip om alles veilig te houden, ook al waren ze wat te koud gekleed. Het waaide hard dus veel geluid ontbreekt op meerdere plekken van dit verslag, maar de zang van het Shantykoor maakt het een waar muzikaal sprookje…

2899 getoond, 204 bekeken

2 thoughts on “Eerste cruiseschip in de haven van Scheveningen (filmpje)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *