Fête de la Nature Den Haag op 20 en 21 mei 2017

Fête de la Nature oftewel vier de natuur is een gratis open natuurfestival. Iedereen wordt uitgenodigd om in het weekend van 20 en 21 mei samen de natuur te beleven. Je kunt een eigen natuurevenement organiseren of één beleven. In Den Haag worden ook vele natuurevenementen gehouden.

Een selectie uit de activiteiten op 20 mei 2017 

Achter Paleis Huis ten Bosch ligt het Landgoed Reigersbergen. De buitenplaats is in 1956 aangekocht door de gemeente Den Haag. De landschappelijke structuur, de beplanting, de bomen en de weilanden geven het landgoed een uniek karakter. De oude tuinmuren zijn bewaard gebleven en geven het buiten een sprookjesachtige sfeer.  In het buitengoed zijn volop planten en bloemen aanwezig. Hier komen tal van vlinders en bijen op af. Natuurlijk Nicole en de Natuurfabriek wandelen met jou zaterdagmiddag door Reigersbergen en brengen een bezoek aan de vlindertuin en bijenstal.

Huis ten Bosch

Ten zuiden van Loosduinen ligt het Hyacintenbos in het park Ockenburgh. Je kan hier mooie wandelingen maken door het bos dat onderdeel is van het Nationaal Park Hollandse Duinen. In mei staan de hyacinten in bloei en zijn de wandelpaden omringd door talrijke paarsblauwe bloemen. Monica Schreiner en Marieke Verkerk organiseren zaterdagmiddag twee wandelingen door het bos.

Hyacint

Een selectie uit de activiteiten op 21 mei 2017 

Bij de kust van Kijkduin ligt een kunstmatig aangelegd schiereiland, de Zandmotor. Rijkswaterstaat legde het in 2011 aan met als uiteindelijke doel versterking van de kust. Op zondagmorgen kun je met de gidsen van het Zuid-Hollands Landschap de zilte zeelucht van de Zandmotor voelen.

Zandmotor

Tussen Paleis Noordeinde en de Prinsessewal ligt de Paleistuin, vroeger ook wel Princessetuin genoemd. De tuin loopt door tot aan de Koninklijke Stallen. Op zondagmiddag is een Picnique Royale in het stadspark. Je kan genieten van muziek en eten met uitzicht op het paleis en de stallen.

Wil je ook de natuur vieren? Kijk hier dan voor het volledige programma.

3944 getoond, 314 bekeken

3 thoughts on “Fête de la Nature Den Haag op 20 en 21 mei 2017

  1. Voor of na de wandeling in het Hyacintenbos op Landgoed Ockenburgh zin in een drankje en een hapje? Kasserie OCK is vlakbij. Gewoon even voorbij Villa Ockenburgh lopen. Het Hyacintenbos ligt overigens niet ten zuiden van Loosduinen maar westelijk van de Kom Loosduinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *