Feyenoord en ADO spelen benefietduel voor onderzoek naar alvleesklierkanker

Archieffoto :Richard Mulder

Archieffoto: Richard Mulder

Op woensdag 21 maart 2018 speelt ADO Den Haag een bijzondere uitwedstrijd in De Kuip tegen Feyenoord. Het betreft geen wedstrijd in competitieverband, maar een benefietwedstrijd. Het duel heeft als doel zo veel mogelijk geld op te halen voor de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker, die zich met de campagne ‘Support Casper’ inzetten voor innovatief onderzoek naar de behandeling van alvleesklierkanker.

Support Casper
Support Casper‘ is een initiatief van Casper van Eijck, die naast clubarts van Feyenoord, ook werkzaam is in het Erasmus MC als onderzoeker van alvleesklierkanker. Alvleesklierkanker is een vorm van kanker die op dit moment nog moeilijk te bestrijden is. Dagelijks sterven in Nederland acht mensen per dag aan deze vreselijke ziekte.

Traditie
Het is niet de eerste keer dat Feyenoord een club uit de regio uitnodigt voor een benefietduel. De afgelopen jaren speelde Feyenoord als tegen Fc Dordrecht (voor het Sophia Kinderziekenhuis), Sparta (voor de Hartstichting) en tegen Excelsior (ook voor onderzoek naar kanker). De aftrap voor het benefietduel Feyenoord – ADO Den Haag staat gepland voor 21 maart 2018 om 18.00 uur.

 

1293 getoond, 94 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *