Filmhuis Den Haag: ‘Hoe lees ik een film?’ – #5 Sir – 19 sept

filmhuis den haagIn de nieuwe reeks ‘Hoe lees ik een film?’ ga je als lezer naar de film met Lidewijde Paris. Lidewijde geeft je vooraf aan waar in de film op te letten. Na afloop ga je met haar in gesprek over de film en de literaire aspecten van het verhaal. Je hoeft geen doorgewinterde lezer te zijn!

Bij een film is alles te zien wat je bij een roman zelf uit de woorden moet halen. Is dat waar? Wat is precies het verschil tussen een film en een roman? Hoe kan het goed kijken naar films ons helpen bij het lezen van romans? Wat kan in een film wat in een boek niet kan? En wat kan in een boek wat in een film niet kan? Heb je ook een verteller in een film? En stuurt die mij ook in een mening? Al deze vragen komen aan de orde in dit programma.

Sir
De jonge weduwe Ratna werkt als huishoudster bij Ashwin, een zoon van een rijke familie uit Mumbai. Op het eerste gezicht lijkt het leven van Ashwin perfect, maar al snel blijkt dat hij niet het leven leidt dat hij zelf zou willen. De koppige Ratna laat zich daarentegen niet weerhouden door haar achtergrond en omgeving. Ze blijft hopen en hard werken voor een betere toekomst. Terwijl hun werelden samenkomen en de aantrekkingskracht tussen de twee overduidelijk is, lijkt een gelijkwaardig leven samen echter niet tot de mogelijkheden te behoren.
REGISSEUR Rohena Gera
MET O.A. Tillotama Shome, Vivek Gomber
LAND India
JAAR 2018
DUUR 96
TAAL Hindi
ONDERTITELING Nederlands
Datum: woensdag 19 september 2018
Tijd: 19:00  21:06

1310 getoond, 25 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *