Filmhuis Den Haag presenteert: Do The Right Thing op woensdag 20 september

Do the Right Thing

Do the Right Thing – Foto: Filmhuis Den Haag

Fight the power. Het is het nummer van Public Enemy dat de Spike Lee classic, Do The Right Thing, voortstuwt. De film is inmiddels 28 jaar oud, maar nog steeds tijdloos actueel, exciting, fris en broeierig ineen.

Filmhuis Den Haag vindt het daarom ook hoog tijd om de film weer op het grote doek te vertonen. Wat vindt ‘nieuw’ publiek van de film? Hoe actueel is hij nog? Hoe cool is hij nog? Hoe pijnlijk is hij nog?
Joan Biekman (Urban Chicks with Brains) heeft een programma samengesteld: voorafgaand aan de film gaan hiphop journalist Saul van Stapele en programmamaker Rasheida Adrianus in gesprek met Master Surreal. Na de film Spoken Word Open Mic in ons café plus een gave Do The Right Thing playlist. Mis het niet!

DJ Mister Señor Love Daddy (Samuel L. Jackson) belooft dat het een warme dag wordt in Brooklyn, New York. En dat klopt. Mookie (Spike Lee) heeft het te stellen met Tina (Rosie Perez), zijn vriendin. Mookie brengt pizza’s rond voor Sal, een van de weinig Italianen in een voornamelijk zwarte wijk. De hitte is slechts een excuus voor het toenemende racisme op die dag, wat escaleert in een nog steeds schokkende scène.

Spike Lee is in zijn werk en daarbuiten uitgesproken over de voortdurende discriminatie en laveert daarbij lenig tussen Martin Luther King en Malcolm X.
Do The Right Thing heeft een soundtrack om u tegen te zeggen en is door het werk van cameraman Ernest Dickerson zo treffend, vernieuwend en lekker. Kortom: Do The Right Thing is ook nu nog een vette film en zeker ook nog even zo heftig en pijnlijk.

REGISSEUR: Spike Lee
LAND: Verenigde Staten
JAAR: 1989
DUUR: 120
TAAL: Engels, Italiaans, Spaans, Koreaans

Draait woensdag 20 september 2017
Bestel hier kaartjes.

4297 getoond, 51 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *