Finale Maatschappijlied: Mooie, gezellige en diverse muziekavond

 IMG_6627 PrijsuitreikingFinale Maatsschappijlied 2016 by www.ideb.nl (vermelden foto Iwan de Brabander)
Mooie finale van Het Maatschappijlied op de plek waar dit alleen maar kan, De Maatschappij op Scheveningen. 10 geplaatste winnaars en een wildcard strijden om grote prijzen, waaronder een plek op het Haagse Parkpop.


En zo gaat dan een finale in de Maatschappij

Hieronder een verslag hoe de avond is beleefd:
Bij aankomst wordt er al druk aan de bbq gegrild. De genodigden krijgen een bon met een dikke pinguin erop; in de gezellige rij staan met meer eten op het bord dan de maag aan kan is dan een gevolg. Heerlijk gegeten. En dan om 19:30 uur wordt het startsein gegeven.

Alexander Serban (Popagenda Scheveningen) heeft de gehele presentatie vlekkeloos op zich genomen! Met evenveel enthousiasme wordt elke band/formatie/singer-songwriter aan- en afgekondigd.

De finale: volgorde van spelen…
Artiesten in volgorde van spelen met kleine omschrijving van het optreden in De Maatschappij te Scheveningen:

01. Guillard – Wereld tegen de Mensheid
Rauwe Nederlandse tekst op bijne een poëzie-achtige wijze gebracht.
02. Something like Sunshine – Change
Twee jonge zangeressen met beiden magische dromerige stemmen en een enorm mooie blend bij het samen komen. Na al meerdere muziekwedstrijden te hebben gedaan zijn de dames in Den Haag en omstreken al goed bekend.
03. Bagga – Leef Nu
6 koppige band met hip hop invloeden maar wel op een Bagga manier. Vette sound samen. Vult elkaar mooi aan. Bas, gitaar, drum, 2 backingzangeressen met krachtige stemmen en een rappende frontman! Nice
04 Indywheels – Leaving for Safety
Sterke stem en speelt echt op het publiek in met haar vrije bluesy nummer. Publiek gaat lekker mee. Een stem die vele kanten op kan.
IMG_6477 Arianne Abbestee Finale Maatsschappijlied 2016 by www.ideb.nl (vermelden foto Iwan de Brabander)05 Arianne Abbestee – Symphonie (wild card)
Via de wild card binnengekomen maar een dijk van een stem en een entertainmentfactor 10! Jazzy randje brengt de poppy-songs meer diepte. Begeleid door alleen een toetsenist. Nou ja niet zomaar een. Vette sound van beiden en samen…. Super!
06 Flecha Moon – The City
Winnaar van de 2e plek van de avond. Met 2 gitaren een contrabas en dan nog 3 vette stemmen van de muzikanten. Dik verdiend die 2e plek.
07 Arie Spaans – Save the World
Winnaar van de 3e plek van de avond. Heel gaaf dat een muzikant met een status als Arie Spaans meedoet met deze wedstrijd. Na wat problemen met zijn gitaar zet hij twee megatrakke songs neer. Wat dat scheveningen al niet voortbrengt!
08 Willem Bodhi – Ik ben de wereld kwijt
Mooie, gevoelige en rauwe Nederlands songs met een vette bluesrand en virtuoos gitaarspel. Naar aanleiding van het schrijven van het Nederlandse maatschappijlied is veel meer gaan schrijven en kunnen we binnenkort een volledige geluidsdrager van hem verwachten.
09 Marvin Dee Music – Broken Windows
Nog een 6 koppige band, maar dan ook nog eens alle 6 zingend. En dat met een hele sterke stem van de frontman. 2 x gitaar, bas, drums en 2 x backing. Überhaupt al knap dat het op het podium goed ging naast elkaar, maar een hele vette sound.
10 TABS – Doodgewone Man
Een Nederlandse blues-rocker. Funky tonen en rauwe stem die door megamuzikanten wordt ingevuld en ingekleurd. Bij het zien lijken het allemaal individuen, maar op het podium is het een keiharde eenheid.
IMG_6590 Destructive Penguins Finale Maatsschappijlied 2016 by www.ideb.nl (vermelden foto Iwan de Brabander)11 Destructive Penguins – Loss of Humanity
Winnaar van de 1e plek van de avond. Een ragga-achtige rapformatie met een on-jeugdige muziekflow. Alles strak in elkaar en bij een solo van de toetsenist slaat iedereen achterover. Supervet en dik verdiend.

De prijs
Naast de felbegeerde plek op Parkpop ziet de winnaar de volgende prijzen tegemoet:

– Optreden Vlaggetjesdag Scheveningen 2e Binnenhaven
– Optreden HipFest 2017
– Optreden Vlaggetjesweek: GraaiTijd
– Een Max Guitar waardebon van 250 euro
– 2 dagdelen studiohuur bij De Scheveningse Muziekschuur

IMG_6452 Finale Maatsschappijlied 2016 Jury Frans Krassenburg Lesley Warendorff Klaas van der Wal Pat Smith by www.ideb.nl (vermelden foto Iwan de Brabander)De beoordelaars
De winnaars zijn gekozen door een echte vakjury:
Frans Krassenburg (1e zanger van The Golden Earring)
Lesley Warendorff (Zanger, gitarist, muziekleraar en Popagenda Scheveningen)
Klaas van der Wal (Bassist van Shokking Blue)
Pat Smith (Zanger, gitarist, kunstenaar)

Een mooi feest, mooie wedstrijd met alleen maar winnaars! Een goed opgezet muzikaal feest!
Van de winnaar, Destructive Pinguins, weten we al waar we ze gaan zien de komende tijd, van de rest ben ik erg benieuwd waar ik die tegen ga komen. Succes en veel muziekplezier allemaal.

 

397 getoond, 116 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *